Luksusbilen bare noen få utvalgte får kjøpe

Se hva Aston Martin har funnet på nå.

Dette er det første bildet Aston Martin har sendt ut av sin nye supersedan, med det tradisjonsrike navnet Lagonda. Det er snakk om en liten serie med biler, som alle blir håndbygget ved fabrikken i England.
Dette er det første bildet Aston Martin har sendt ut av sin nye supersedan, med det tradisjonsrike navnet Lagonda. Det er snakk om en liten serie med biler, som alle blir håndbygget ved fabrikken i England.

Når du er virkelig rik - da gjelder det for mange også å skille seg ut på bilfronten.

"Vanlige" bilmerker blir altfor folkelige. Her må det være noe eksklusivt, aller helst noe som er produsert bare i begrenset antall.

Det er akkurat denne målgruppen Aston Martin nå skal fri til, når de kommer med sin nye supersedan Lagonda.

- Klart en entusiast får traumer ...

Blir dyrt!

Navnet har røtter tilbake til 1976, men bilen er splitter ny. Den skal håndbygges ved Aston Martin-fabrikken i Gaydon, England. Og her blir det tydeligvis ikke spart på noe som helst underveis.

Aston Martin har ikke gått ut med noen pris, de sier bare at den vil gjenspeile bilens "eksklusivitet, kvalitet og luksusfaktor".

Med andre ord: Dette blir dyrt!

Sjekk originalen - dette var sært!

Tilby den til kundene

Det vi vet er at bilen skal være klar til lansering neste år, og at den i utgangspunktet er beregnet kun for kunder i Midt-Østen. Herfra har nemlig Aston Martin registrert største interesse for en stor sedan. Det skal også snakk om svært lave volumer. 

Og her er det ikke bare å sende e-post og bestille. Nei, planen er at Aston Martin selv skal tilby den til kunder de mener er verdige å eie en Lagonda. I praksis betyr nok det at de har minst én Aston Martin fra før.

600 hestekrefter

Under skallet kommer Aston Martin etter alt å dømme til å bruke teknikk fra sine øvrige modeller. 

Foruten eksklusive materialer og skyhøy luksusfaktor, er også heftige prestasjoner viktig for Aston Martin. Mest sannsynlig blir det her en 5,9-liter V12-motor med opp mot 600 hestekrefter under panseret. 

Så langt har Aston Martin bare gitt oss et eneste bilde av bilen, og det er sparsomt med opplysninger for øvrig. Men sannsynligvis gjør de klart for offisiell premiere på bilutstillingen i Paris i høst.

Og snart kommer de med SUV også - les mer om den her: