SLO ALDRI TIL: Bebé forlater Manchester United til fordel for den portugisiske storklubben Benfica. (AP Photo/Tim Hales)
SLO ALDRI TIL: Bebé forlater Manchester United til fordel for den portugisiske storklubben Benfica. (AP Photo/Tim Hales)

Floppen Bebé forlater United

Etter fire år hos de røde djevlene fortsetter nå karrieren i Portugal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er gått fire år siden Sir Alex Ferguson hentet Bebé til Old Trafford fra Vitoria Guimarães i en avtale verdt i overkant av 70 millioner kroner. Nå forlater 24-åringen United etter at han aldri levde opp til forventingene.

Til sammen spilte Bebé kun sju kamper for den engelske storklubben og har de siste årene vært på utlån til Beşiktaş, Rio Ave og Paços de Ferreira. I sistnevnte klubb spilte han 27 kamper og nettet 12 ganger.

Det gjorde at han ble klubbens toppscorer og samtidig ble kåret til klubbens mest verdifulle spiller forrige sesong. Dette er nok grunnen til at Benfica nå henter 24-åringen.

Dette bekrefter klubben selv på Twitter fredag kveld. 

– Alle i United ønsker Bebé det aller beste i framtiden, sto det i en melding på United sin hjemmeside

United får 25 millioner kroner for portugiseren og har samtidig sikret seg en god prosentandel av et eventuelt videresalg.

Sjokkovergang

Etter sjokkovergangen i 2010, som Ferguson i etterkant har innrømmet at var et impuls-kjøp, fikk Ferguson en del kritikk. Først og fremst fordi han ikke selv hadde sett Bebé spille og i tillegg hadde ikke spilleren noen som helst erfaring på et så høyt nivå. I tillegg til dette kom prislappen, som den daværende 20-åringen ikke var i nærheten av å forsvare.

Tidligere i sommer ble det også kjent at United i det samme overgangsvinduet kunne hentet VMs toppscorer, James Rodríguez , for langt mindre enn det Bebé kostet.

Nå er altså marerittet over for portugiseren, og karrieren fortsetter i hjemlig serie.