Sagan tar på seg skylden for massevelten

– Jeg er ansvarlig, og jeg beklager, sier Peter «Wolverine» Sagan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etappe 19 var etappen slovaken omsider skulle lykkes.

Løypeprofilen passet ham som den berømte hånden i hansken, og Cannondale-laget satte seg fremst i feltet tidlig på dagen for å holde bruddet på armlengdes avstand.

Men i finalen gikk det helt skeis. En stor velt med cirka to og en halv kilometer igjen til mållinjen i Bergerac hindret en rekke av feltets mest kjente ryttere. Blant de mest høyprofilerte var André Greipel, Fränk Schleck, Romain Bardet, Leopold Konig og Sagan selv.

Med det var en ny sjanse tapt for mannen som nærmest abonnerer på den grønne trøyen og topp ti-plasseringer, men etter målgang valgte han ikke å skylde på noen andre.

– Jeg er ansvarlig for krasjen. Veiene var veldig glatte på grunn av regnet. Jeg beklager til alle de andre som jeg tok med i fallet. Jeg holdt meg blant de ti fremste i feltet hele dagen for å unngå velt, men så gikk jeg i bakken mindre enn tre kilometer før mål, sa han, skriver den franske sportsavisen l'Équipe

Heldigvis for både Sagan og de andre, skal ingen ha pådratt seg alvorlige skader.

Da han møtte TV 2 etter å ha vært på podiet for å motta den grønne trøyen han vant torsdag, var han ikke spesielt fornøyd med dagen.

– Det var en dårlig dag, for man kan si at dette var den siste sjansen min. Det regnet hele dagen. Men jeg har det fortsatt bra. Jeg brakk ingen ben, og jeg kan fortsatt komme meg til Paris, sa han.

Bardet: – Jeg er OK
TV-seerne med franske sympatier holdt pusten da de så at Bardet var en av de som gikk ned i velten. Unggutten så ut til å være i smerter, men kom seg til slutt til mål og skal ikke ha pådratt seg noen skader som vil hemme han i noen særlig grad på lørdagens tempoetappe.

– Jeg er OK. Jeg fikk noen blåmerker, men ingenting alvorlig. Heldigvis veltet vi innenfor de siste tre kilometerne, så det ødela ikke arbeidet laget gjorde for meg og Péraud i dag, sier han til rittets offisielle hjemmeside