HAR SLUKNET: Marcel Kittel har taklet fjelletappene dårlig. Nå er han på stålet to dager før Champs-Elysees.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HAR SLUKNET: Marcel Kittel har taklet fjelletappene dårlig. Nå er han på stålet to dager før Champs-Elysees. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kaggestad ber Kittel lære av Kristoff

Den tyske spurtkanonen er på felgen to dager før Champs-Elysees.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergerac (TV 2): Marcel Kittel slet seg i mål til en svært skuffende 141. plass på dagens flate etappe til Bergerac. Riktignok var det en lei 4. kategoristigning 13 km før mål, men Kittel var aldri i nærheten av å henge med Alexander Kristoff, Andre Greipel og Peter Sagan opp bakken.

Tyskeren er rett og slett sliten to dager før han skal forsvare fjorårets seier på Champs-Elysees.

- Fjelletappene var veldig tøffe. Det har vært mange øyeblikk hvor man lurer på om man klarer å komme innenfor tidslimiten, innrømmer Kittel.

- I dag hadde jeg en av mine verste dager i Touren. Jeg ønsket å hjelpe Degenkolb, men jeg klarte det ikke, sier han.

– Bør kopiere Kristoff

Ikke siden seieren på 4. etappe har Kittel vært i topp 10. Nå mener Johan Kaggestad Kittel må lære av Alexander Kristoff for å tåle treukersrittene bedre.

- Han bør kopiere det Kristoff gjør på trening. Kittel må trene litt mer lange timer. Han må venne seg til å kjøre på litt større andel av makskapasiteten sin med fettforbrenning som energikilde, sier Kaggestad. 

TV 2-eksperten påpeker at årets Tour har vært tøffere enn fjorårets. Bare 24 mann er mindre enn én time bak Vincenzo Nibali. Kittel er blant rytterne som har hatt det tøffest i fjellene.

- I dag hadde han så stive beina at de sto rett ut. Kittel kjørte med skuldrene og ikke beina opp den siste bakken. Han har slitt i fjellene. Det kommer til å prege ham på Champs-Elysees. Jeg tror spurten på søndag passer Kristoff utmerket, sier Kaggestad.

Vil kjøre billig

Kittel vil prøve å kjøre så billig som mulig på morgendagens tempoetappe.  

- Jeg vel være fornøyd med å komme i mål ti sekunder innenfor tidslimiten. Champs-Elysees er målet. Vi ønsker å være der og vinne. Nå må vi fordøye dagens resultat, sier Kittel.

Selv om Kittel gjerne drømmer om en rolig dag, kan det bli tøft å havne innenfor tidslimiten på morgendagens tempoetappe. 25 prosent legges til vinnertiden. Tony Martin er storfavoritt, og det pleier å gå styggfort når "Panzerwagen" først setter i gang. At tempoetappen er 54 kilometer hjelper ikke Kittel.

Om han skulle havne utenfor tidslimiten, må Giant-Shimano satse alt på at Jonh Degenkolb kan være med de beste spurterne. Degenkolb satte seg i trappen på lagbussen da han skulle gi intervjuer etter dagens etappe. Han var ikke spesielt fornøyd, men skylder på forholdene. 

- Været var virkelig ikke normalt i dag. Mange av gutta veltet. Jeg var heldig som ikke veltet, men lagkameratene mine var der ikke. Jeg har aldri sett så mange punkteringer som i dag. Det var 50 flate dekk, minst, sier Degenkolb.