ORIENTERINGSMØTE: Statsminister Erna Solberg, justisminister Anders Anundsen og finansminister Siv Jensen er blant deltakerne på møte. Foto Kristian Mykleset
ORIENTERINGSMØTE: Statsminister Erna Solberg, justisminister Anders Anundsen og finansminister Siv Jensen er blant deltakerne på møte. Foto Kristian Mykleset

Møte i Politidirektoratet
 Nytt møte ved SMK nå

Det foreligger en konkret trussel mot mål i Norge, opplyste justisminister Anders Anundsen (Frp) på torsdag. I kveld orienterer PST etater som har en viktig rolle i det forebyggende arbeidet i forbindelse med terrortrusselen mot Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nytt møte ved Staministerens kontor (SMK) klokken 19.40: Justisdepartementet har kalt inn til et rent politisk møte klokken 19.40.

ORIENTERINGSMØTE: Møte med etatene holdes i Politidirektoratets lokaler i Oslo Foto: Lise Åserud / Scanpix
ORIENTERINGSMØTE: Møte med etatene holdes i Politidirektoratets lokaler i Oslo Foto: Lise Åserud / Scanpix

– Hit kommer statsminister Erna Solberg, justisminister Anders Anundsen og finansminister Siv Jensen for å oppdatere hverandre på situasjonen, sier Gunnar Johansen, kommunikasjonssjef i Justisdepartementet til TV 2. 

Eget møte hos Politidirektoratet

Etatene som deltar på politidirektoratets møte vil spille en viktig rolle ved en eventuell krisesituasjon.

På dette møte vil de få en orientering av PST om situasjonen og trusselbildet og politidirektøren vil også redegjøre. Dette er et møte med offentlige myndigheter som har en rolle i det forebyggende arbeidet som nå pågår og etater som vil ha en rolle i en krisesituasjon.

Politidirektoratet opplever at de har beredskapsnivået som trusselen tilsier, og vil holde denne gjennom helgen. Om nødvendig vil de heve den, dersom PSTs vurdering endrer seg.

Dette er etatene som blir orientert av PST:

 • DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap)
 • Toll- og avgiftsdirektoratet
 • Luftfartstilsynet
 • Oljedirektoratet
 • NSB
 • Jernbaneverket
 • Kystverket
 • Post- og teletilsynet
 • Veidirektoratet
 • DNK (Direktoratet for nødkommunikasjon)
 • Statens strålevern
 • Helsedirektoratet
 • NSM (Nasjonal sikkerhetsmyndighet) 

– Vi er invitert til et møte av politidirektøren for å diskutere den situasjonen vi er kommet i. I tillegg skal direktoratene og etatene utveksle informasjon om hvilke tiltak vi har gjennomført i egen virksomhet, sier Fungerende direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Anne Rygh Pedersen til TV 2. 

– Dette er en klok måte å jobbe på, det er viktig å møte hverandre over et bord og kunne diskutere situasjonen vi er oppe i og få oppdatert informasjon, sier Pedersen.

Gradert rapport nevner mandag

I en gradert trusselvurdering Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har utarbeidet, er høytiden Id, avslutningen på fastemåneden ramadan, spesifikt nevnt som dagen der et mulig terrorangrep mot Norge kan skje.

Det bekrefter flere uavhengige kilder TV 2 har snakket med. Id faller i år på mandag 28. juli.

PST vil hverken bekrefte eller avkrefte TV 2s opplysninger.

Har du tips i saken? Ta kontakt med TV 2s journalister her.

Oppdatering fredag

Det er ingen store endringer i situasjonsbildet, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård innledningsvis på en pressekonferanse. Trusselbildet er uendret.

– Gjennom helgen må vi opprettholde tiltakene, og ta denne situasjonen på alvor, sier Humlegård.

– Men vi er allerede nå i gang med å forberede å øke kapasiteten vår. Det er to grunner til det. Det ene er å forberede en bedre utholdenhet, altså at vi kan stå i dette over noe tid. Vi vet ikke hvor lenge det vil vare, men det kan bli en del dager.