FORELDRE PÅ PLASS: Mange foreldre kommer til Ekebergsletta for å se på kampene. Ta en runde som Natteravn, er oppfordringen fra Jan Bøhler.  På dette bildet fra 2009 følger foreldre med på fotballspillerne i regnet. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FORELDRE PÅ PLASS: Mange foreldre kommer til Ekebergsletta for å se på kampene. Ta en runde som Natteravn, er oppfordringen fra Jan Bøhler.  På dette bildet fra 2009 følger foreldre med på fotballspillerne i regnet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Ber Norway Cup-foreldre melde seg som Natteravn

– Vi trenger flere Natteravner på Ekebergsletta, sier Arbeiderpartiets Jan Bøhler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag informerte PST og regjeringen om at landet er truet av personer tilknyttet en ekstrem islamistisk gruppe i Syria og at de frykter terror i Norge de nærmeste dagene.

Norway Cup har blitt trukket frem som mulig terrormålDe første kampene spilles søndag, men allerede lørdag kveld er det åpningsshow på Ekebergsletta i Oslo.

Skjønner at folk er bekymret

Natteravnene er til stede på Norway Cup hver sommer, men styremedlem Jan Bøhler, tror de har en ekstra viktig rolle under arrangementet i år.

– Jeg håper Natteravnenes tilstedeværelse kan virke både forebyggende og betryggende. Vi er synlige med våre vester. Vi kan hjelpe barn som har rotet seg bort eller observere om det er noe politiet burde være oppmerksom på. Med all oppmerksomheten Norway cup har fått i forbindelse med terrortrusselen, skjønner jeg at foreldre og barn er bekymret, sier Bøhler til TV 2.

– Ikke vanskelig

På grunn av terrortrusselen ønsker Natteravnene enda flere frivillige under Norway Cup. Bøhler ber fotballforeldrene og andre voksne om å melde seg til tjeneste på Ekebergsletta.

NATTERAVN: Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) er styremedlem i Natteravnene i Oslo og Akershus. Under Norway Cup vil han gå natteravn på Ekebergsletta. Foto: TV 2.
NATTERAVN: Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) er styremedlem i Natteravnene i Oslo og Akershus. Under Norway Cup vil han gå natteravn på Ekebergsletta. Foto: TV 2.

– Mange foreldre er der uansett for å se på ungene sine. I stedet for å gå rundt og være engstelig, kan de bidra noen timer som Natteravn. Det er ikke vanskelig, alle kan være Natteravn. Det handler om å bevege seg rundt og være synlig. Meld deg i teltet vårt eller på nettsidene, så får du gå sammen med noen som er mer erfarne, sier Bøhler.

Vurderer situasjonen fortløpende

Det er ikke satt i gang konkrete sikkerhetstiltak i forbindelse med Norway Cup, men politiet er i tett dialog med cupledelsen og vurderer situasjonen fortløpende.

– Oslo politidistrikt sitter nå og vurderer hvilke tiltak som skal gjennomføres i Oslo i forhold til dette arrangementet og andre arrangementer. Det er en oppgave som staben i Oslo jobber med, sa Vidar Refvik, fungerende politidirektør, til TV 2 torsdag.

Dette gjør ditt politidistrikt i forbindelse med terrortrusselen i Norge

 – Bruk byen!


Oslopolitiet har bedt byens befolkning om å bruke byen og fortsette som normalt.

De understreker at de ikke har grunn til å be folk ta spesielle forholdsregler, men bevege seg som normalt i hovedstaden. Det har Jan Bøhler, som var nestleder i Stortingets 22- juli-komité, gjort.

– Jeg går på jobb på Stortinget og beveger rundt i byen meg som normalt. Men det er en spesiell situasjon, så jeg støtter oppfordringen til årvåkenhet, sier Bøhler til TV 2.