FINITO: José Joaquín Rojas hevder han ikke gjorde noe halt på den 18. etappen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE.
FINITO: José Joaquín Rojas hevder han ikke gjorde noe halt på den 18. etappen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE.

– Jeg har gått fra å være overrasket til å bli forbannet

Utkastet Tour-rytter raser mot arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Movistars José Joaquín Rojas presterte å bli kastet ut av Tour de France på torsdagens etappe.

Grunnen? Han skal ha holdt seg fast i en lagbil og deretter utnyttet dragsuget fra bilen på vei ned Tourmalet.

Det skjønner den raske allrounderen ingen verdens ting av.

– Jeg har gått fra å være overrasket til forbannet til ikke å forstå noe som helst. Ikke på noe tidspunkt holdt jeg meg fast til bilen eller fikk hjelp av den på vei ned. Det er umulig å holde seg fast i en bil i 80 kilometer i timen. Jeg skjønner at det er mulig oppover, men å gjøre det nedover ville ha vært både idiotisk og farlig. Det er klart at jeg kunne ha tjent litt på å ligge bak bilene på vei ned Tourmalet, som vi alle gjør hver dag, men det kan ikke være grunn nok til å kaste meg ut av rittet. Dersom det ble gjort hver gang noen gjorde det, ville ingen ha kommet til Paris, sier 29-åringen til det spanske sykkelnettstedet Biciciclismo.com.

Videre forklarte han hva som skjedde.

– Da jeg falt av tetgruppen på vei opp Tourmalet, var det bare cirka 30 ryttere foran meg. Vi hadde fem Movistar-ryttere i front, og jeg var ferdig med jobben min for dagen. Alt som gjenstod for meg var å komme meg opp den siste stigningen i mitt eget tempo. Jeg var ikke med i kampen om noe som helst, og jeg var ikke med i kampen om en trøye eller en annen konkurranse. Jeg hadde skjønt det om jeg hadde fått en liten bot, en straff, noe som skjer tusen ganger hver eneste dag, men å kaste meg ut tre dager før slutt... Jeg kan ikke forstå det. Det er veldig urettferdig, mener han.

Movistar-spurteren fikk den dårlige beskjeden på vei opp Hautacam, men nektet å gå av sykkelen.

– En motorsykkelen kjørte opp til meg og sa at jeg hadde blitt kastet ut. Jeg klarte ikke å tro på det, så jeg ignorerte ham og fortsatte å sykle. Jeg var svært behagelig plassert, jeg lå rundt nummer 40, jeg hadde ikke gjort noe som fortjente utkastelse, så jeg bestemte meg for å sykle til toppen og fullføre etappen.