Perfekt feriebil - hvis du tør ...

Her kjører du på ferie på første klasse.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi sitter på jobben og diskuterer hva som ville vært den beste bilen å dra på Europa-ferie med neste år. Vi er to bilinteresserte karer med til sammen sju unger, så plass og komfort er viktig. Må ikke være altfor dyrt heller. Er du enig i denne lista? 1) Renault Grand Espace, 2) Ford Galaxy, 3) Chrysler Voyager. Det hadde vært artig å høre hva du mener! 

 

Benny svarer:

Hei på dere, dette høres ut som en god diskusjon å ha på jobben!

Å kåre den perfekte feriebilen er jo ingen enkel sak. Dette avhenger også veldig av hvilke behov og ønsker man har. For noen vil det være en liten toseter der man pakker med seg bagasjen i en liten bag - mens andre trenger plass, og gjerne mye plass.

På bilferie med mange unger, er vel plass den største luksusen man kan ha. Da sitter hele familien godt, det er kanskje til og med såpass mye plass at man unngår knuffingen som gjerne oppstår i baksetet. Og det er rikelig plass til bagasje - ikke dumt det heller.

Men til saken og deres egen topp 3: Jeg er nok langt på vei enig, men må skynde meg å legge til noen ting også.

Renault Grand Espace er kanskje den mest komfortable sjuseteren du kan kjøpe. Den har et kult og futuristisk interiør og et komfortnivå de færreste har maken til hjemme i stua. Plassen er også kjempegod i denne utgaven. Slik sett er dette den perfekte familiebilen for de med behov for mye plass. Men, det er noen "men" her. Dette er nemlig en bil som har vært beheftet med mye feil og problemer, særlig når vi går noen år tilbake (dere skriver at det ikke må koste for mye). 

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Ofte mye problemer

Det kunne virke som Renault la inn litt ekstra slakk da de produserte Espace, for lista over kjente problemer er lenger enn lang. Og da spørs det om det blir mye penger igjen til å dra på ferie for. Jeg ville i alle fall sjekket særdeles nøye før jeg kjøpte en brukt Espace - og også vært inneforstått med at dette neppe er verdens rimeligste bilhold.

Ford Galaxy: Her er det én ting som gjelder: Dere MÅ kjøpe siste generasjon, ikke forgjengeren som generelt sett var en ekte møkkabil. Den ble riktignok noe bedre med årene, men her var det MYE tull.

Siste generasjon er noe helt annet, og også den en veldig smart familiebil. Plass til sju (der også de to helt bakerst sitter ganske godt), og litt bagasje, selv når alle setene er i bruk. Dette er nok et langt mer fornuftig valg enn Grand Espace, til gjengjeld når ikke Forden opp til helt samme komfortstandard som Renaulten.

Chrysler Voyager er en bil jeg må innrømme at jeg alltid har vært litt skeptisk til, mye henger nok igjen fra alt tullet som var med denne modellen på 90-tallet. Voyager har absolutt blitt bedre med årene den også, men det er likevel en bil jeg sliter litt med å anbefale.

Her gjelder i alle fall det samme som på Grand Espace: Sjekk godt før kjøp, og finn et eksemplar som er skikkelig godt fulgt opp. 

Av en eller annen grunn har de store familiebilene/flerbruksbilene generelt vært preget av mye problemer og feil. En av årsakene til det er nok at mange av dem er samarbeidsprosjekter mellom flere bilprodusenter ( som forrige Galaxy og Sharan - for å nevne noen), og samarbeid er tydeligvis ikke alltid så enkelt. Derfor er det viktig å være litt ekstra på vakt før man kjøper bil i denne klassen.

Jeg tipper diskusjonen fortsetter hos dere, lykke til videre med den og ferieplanene til neste år!

Nei - ikke alle gode ting er tre:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

LES MER: Her er drømmebilen for storfamilien