En mann sørger etter angrepet mot en FN-drevet skole i Beit Hanoun torsdag. FOTO: AFP PHOTO/Mahmud Hams.
En mann sørger etter angrepet mot en FN-drevet skole i Beit Hanoun torsdag. FOTO: AFP PHOTO/Mahmud Hams.

15 drept etter angrep mot FN-drevet skole i Gaza

15 mennesker ble drept og over 200 skadet etter at fire granater rammet en FN-drevet skole torsdag. Til sammen har krigen i Gaza kostet flere enn 800 mennesker livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

15 mennesker omkom og flere enn 200 ble skadet da fire granater rammet en FN-drevet skole i Gaza torsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. 

Skolen, som ligger i Beit Hanoun, ble benyttet som tilfluktssted for hundre mennesker på flukt fra Israels offensiv mot Hamas.

FN skal ha vært i ferd med å forsøke å organisere en evakuering av skolen da angrepet fant sted. 

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømte angrepet, som fant sted bare timer etter at FN hadde varslet om at Israels handlinger i Gaza kunne være brudd på folkeretten, melder The Guardian.

Ifølge FN skal flere enn 118.000 mennesker nå ha søkt tilflukt i ulike FN-drevne skoler, og de skal være i ferd med å gå tomme for mat og vann.

Representanter for palestinske myndigheter la skylden på Israel etter angrepet. Israel hevdet på sin side at skolen «på ingen måte var et mål», og antydet at det kunne være at bygningen ble truffet av raketter fra Hamas, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Senere så det ut som om en rekke tweets fra Israelske forsvarsstyrker (IDF) bekreftet at skolen ble truffet som følge av et Israelsk angrep, skriver The Guardian.

– Vi har ikke bekreftet hvem det var som traff skolen, men vi tror det ble skutt fra skolen mot vår enhet på bakken. Men det rettferdiggjør ikke drap på barn, sier Bjørn Hermann, talsmann for IDF, til TV 2.

Natt til fredag steg antall drepte på Gazastripen til over 800, etter at minst én mann ble drept i et angrep på et bolighus, melder nyhetsbyrået NTB. Bolighuset i Khan Younis i den sørlige delen av Gazastripen ble truffet av en granat fra en israelsk stridsvogn, ifølge talsmann Ashraf al-Qudra i helsedepartementet i Gaza.

Det store flertallet av de drepte er sivile, blant dem kvinner og langt over 100 barn. I tillegg er mange tusen såret siden den israelske offensiven mot den tett befolkede enklaven startet for alvor 8. juli.

Israel startet sin militæroffensiv den 8. juli, med det uttalte mål å stoppe Hamas' rakettangrep fra Gaza. Torsdag 17. juli ble offensiven trappet opp, da Israel gikk inn med bakkestyrker i Gaza.

Israel beskyldes for ikke å gjøre nok for å beskytte sivile, men Israel selv anklager Hamas for å ha ansvaret ved å bruke sivile som menneskelige skjold. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa torsdag at han følte sorg for hvert sivile liv som gikk tapt, men at de var Hamas' ansvar. 

(©NTB/TV2)