DRØMMESTART: Kåre Ingebrigtsen ble presentert som Rosenborg-trener mandag. Allerede i kveld var han i gang som Rosenborg-sjef borte mot irske Sligo Rovers. Det endte med en 3-1-seier og dermed 4-3-avansement for trønderne - etter blant annet to mål av Mike Jensen. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
DRØMMESTART: Kåre Ingebrigtsen ble presentert som Rosenborg-trener mandag. Allerede i kveld var han i gang som Rosenborg-sjef borte mot irske Sligo Rovers. Det endte med en 3-1-seier og dermed 4-3-avansement for trønderne - etter blant annet to mål av Mike Jensen. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix

RBK-Kåre: – Dette var fantastisk moro!

Dansk dobbel sørget for drømmestart for Kåre Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SLIGO (TV 2): Kåre Ingebrigtsen fikk en perfekt start på sin Rosenborg-karriere med avansement i Europaligaen i kveld. Rosenborg vant til slutt 3-1 over irske Sligo Rovers - etter en sterk snuoperasjon.

- Dette var fantastisk moro! Guttene legger ned en enorm innsats og blir belønnet med videre avansement. Det er helt utrolig, sier Kåre Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

Han og resten av RBK-spillerne danset nærmest rundt av glede etter kampen. At dette betydde mye, var det liten tvil om.

- Det har vært mye styr og drit i det siste. I tillegg må vi virkelig kjempe for seieren i dag mot et skikkelig typisk britisk lag. Da er det deilig å gå videre, sier Morten Gamst Pedersen.

Startet forferdelig

Ingebrigtsen fikk nemlig en verst tenkelig start. Allerede etter 14 minutter sendte Danny North hjemmelaget i føringen. Det var også fullt fortjent. Foran et svært entusiastisk hjemmepublikum slet Rosenborg stort i åpningen.

- Vi spilte ingen stor kamp i dag, men vi møtte et lag som ga alt og måtte virkelig gå i krigen, mener Morten Gamst Pedersen.

Derfor var det et solid slag i trynet at Pål Andre Helland allerede tre minutter banket inn 1-1. Den scoringen kom egentlig litt ut av intet. Samtidig sørget scoringen definitivt for at Rosenborg kom langt mer med i kampen.

Dermed sto det 3-2 til Sligo totalt sett siden irene vant 2-1 på Lerkendal.

DEBUTERTE MED SEIER: Kåre Ingebrigtsen ledet Rosenborg til seier i sin første kamp som trener for klubben. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
DEBUTERTE MED SEIER: Kåre Ingebrigtsen ledet Rosenborg til seier i sin første kamp som trener for klubben. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix

Jensen-kanon
Hjemmelaget virket å ha løpt fra seg en del midtveis i omgangen, og Rosenborg tok over mye av spillet.

At det sto 1-1 til pause var derfor helt greit.

Det skulle ikke gå lang tid av andreomgang før de rundt 15 tilreisende Rosenborg-supporterne kunne slippe jubelen løs på Showgrounds stadium.

48 minutter var spilt da Mike Jensen på lekkert vis avsluttet et flott Rosenborg-angrep til 2-1. Det utløste elleville jubelscener både blant RBK-spillerne og spesielt Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun på sidelinjen. Det var tydelig at dette betydde mye.

Sligo hadde ikke veldig mye å by på i andreomgang, men etter 54 minutter kunne Sligo Rovers målscorer North definitivt sørget for at en svært spennende andreomgang på Showgrounds. Men alene med Alexander Lund Hansen skjøt han utenfor.

Finspillet avtok og temperaturen steg etter dette. Alexander Søderlund ville ha hjemmelagets keeper utvist, men i stedet endte det med to gule kort - og en skikkelig hevnaksjon fra Søderlund få sekunder senere. Et soleklart gult kort.

Ertet Rosenborg-fansen
Etter 65 minutter ble det meste avgjort i Irland. Rosenborg var farlig frampå og headet i tverrliggeren. Det gjorde ingenting, for returen endte opp i feltet og der ventet Mike Jensen som enkelt satte ballen i nota. Dermed 3-1, to mål av danske Jensen og et fantastisk utgangspunkt for Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen.

Nå måtte Sligo ha to scoringer for å ta seg videre. Gjestene prøvde seg litt etter scoringen, men var i realiteten aldri i nærheten av å true Rosenborg. Til slutt endte det 3-1 til Rosenborg og 4-3 totalt. Dermed fikk Kåre Ingebrigtsen en pangstart på sin Rosenborg-karriere.

- Dette betyr vel like mye for meg som for alle andre. Det viktigste er at det ser ut som at det funker og at vi er videre, sier Kåre Ingebrigtsen.

Dermed var det Rosenborg-supporterne - og ikke Sligo-fansen - som kunne juble. Slik var det ikke før kampen. Da holdt nemlig hjemmefansen opp et Molde-flagg for å erte de tilreisende fra Trondheim.

Apropos Molde gikk Romsdals-klubben som den andre norske klubben videre i Europaliga-kvalifiseringen torsdag.

Etter 1-1 borte mot Gorica vant de 5-2 sammenlagt.

Agnaldo scoret Moldes mål.