DNB kan bli Vålerengas redning

Forhandler om ny gigantavtale med hovedstadsklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerengas økonomiske tilstand er i beste fall svært kritisk. Klubben mangler 15 millioner, og dersom friske kroner ikke tikker inn på konto på Oslo Øst, kan hele toppfotballsatsingen ende i kloakken innen året er omme.

DNB ønsker å bli hovedsponsor
Ledelsen har heller ikke klart å lande en hovedsponsor denne sesongen – derfor spiller de medaljejagende blåtrøyene uten en stor logo på brystet.

TV2 vet at DNB ønsker å bli klubbens nye generalsponsor.

– Vi er i dialog med Vålerenga om en ny avtale. Mer enn det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt. Vi håper på en avklaring neste uke, sier DNBs merkevaresjef Camilla Forberg til TV 2.

– Hva gjenstår?

– Vi er ikke enige om lengde og beløp. I tillegg til alle de kommersielle detaljene, svarer Forberg.

DNB er allerede inne i VIF – først og fremst som støtte til breddeidretten og yngres avdeling. Avtalen går ut etter denne sesongen.

20-30 millioner
Strømsgodset startet også sesongen uten hovedsponsor. 22. mai ble DNB enige med drammenserne. Resultatet ble en historisk avtale som kan bli verdt opptil 20 millioner over fire år, skrev Drammens Tidene.

Etter det TV 2 erfarer forhandles det om en tilsvarende avtale mellom banken og den eneste toppklubben i Oslo.

DNBs kommersielle utbytte av avtalen vil trolig være med å påvirke hvor mye penger VIF mottar. Trolig et sted mellom fem og ti millioner vil være mulig å oppnå årlig.

Nær framtid
Stig-Ove Sandnes vil ikke bekrefte hvilken sponsor det jobbes med, men klubbens daglige leder sier han har forhåpninger om at det løser seg innen nær framtid.

– Det sier selv at det ville betydd mye for oss i den situasjonen vi er i nå. Men markedsjobbing er noe som pågår 365 dager i året, så vi er hele tiden i en slik prosess, sier han.

Kjetil Rekdal svarer slik på spørsmål om han kjenner til forhandlingene med en ny, stor sponsor:

– Ja, jeg tror det ordner seg snart.

– Vi fortjener det
– Jeg mener vi fortjener det også. Det er kjedelig å lede et lag uten hovedsponsor. Vi kan ikke se på andre eller kritisere noen andre enn oss selv. Samtidig mener jeg vi har vist mye positivt i år, og spør du meg er vi en attraktiv partner. Vi er en åpen klubb, med sunne verdier og et stort samfunnsengasjement. I tillegg kjemper vi om medalje i Tippeligaen.