Statsministeren: – Det er viktig at folk ikke lar frykten ta dem

Statsminister Erna Solberg fikk vite om trusselen mot Norge i går kveld, forteller hun til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PST og politiet er i full beredskap etter konkret trussel i Norge.

Det opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland, justisministeren Anders Anundsen og politidirektør Vidar Refvik om torsdag morgen.

– Det er sånn at PST og etterretningen sammen har kommet til en vurdering om at dette er en troverdig trussel, sier statsminister Erna Solberg til TV2.

– Det betyr at det er viktig at vi gjør det politiet har gjort, nemlig å løfte beredskapen, løfte det synlige politiet, være til stede særlig fordi det er en uspesifisert trussel

Hun legger til at hun har full tillit til at politiet gjør det de kan, samtidig som PST og etterretning jobber videre med å skaffe mer informasjon.

Se hele intervjuet med statsministeren øverst

– Vi står oppi en situasjon som vi ikke har hatt på i hvert fall veldig veldig mange år, med en trussel som blir vurdert som alvorlig. Samtidig må vi være klar over at det kan skje noe, det kan ikke skje noe, det er viktig at folk klarer å leve sine normale liv, og ikke lar frykten ta de.

Regjering ble informert i regjeringens sikkerhetsutvalg i går kveld, opplyser statsministeren.

– Det er blitt gitt beskjed rundt til alle departementetne i regjeringens kriseråd tidligere i dag, sånn at beredskapen er høynet på alle de som har ansvar for områder med mye trafikk og annet, sier Solberg.

I tillegg har helsevesenet også blitt varslet om å ha litt bedre beredskap knyttet til særlig folk som kan oppleve dette som en veldig vanskelig situasjon.

– Det er justismyndighetene som jobber konkret med saken, og justisministeren holder meg og finansministeren løpende orientert, sier Solberg.

Hun legger til at det er viktig og være årvåken på det som skjer, og følge politiet sine anvisninger.