TREDJE-OG FJERDEFAVORITT: Både Chelsea og Manchester City gis mindre i odds enn Manchester United og Liverpool med tanke på å sikre seg Premier League-tittelen for sesongen 2014/15. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
TREDJE-OG FJERDEFAVORITT: Både Chelsea og Manchester City gis mindre i odds enn Manchester United og Liverpool med tanke på å sikre seg Premier League-tittelen for sesongen 2014/15. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Manchester United er bookmakernes tredjefavoritt til ligatittelen

... mens Liverpool kun gis åtte prosent sjanse for å vinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drøye tre uker før starten av Premier League-sesongen 2014/15 er bookmakerne allerede godt i gang med tanke på spill for den kommende sesongen.

Oddsen på hvem som blir ligavinner er alltid et populært skue, og for andre år på rad er det Chelsea, Manchester City og Manchester United som er bookmakernes favoritter.

Det er med andre ord tydelig at nattens 7-0-utklassing av LA Galaxy er med på å gi folk troen tilbake på Louis van Gaals nye klubb.

Les også: Herrera herjet da van Gaal fikk drømmestart

Til tross for at de røde fra Manchester ble nummer sju forrige sesong er de nemlig nå gitt større sjanse for suksess enn både Everton, Tottenham og Liverpool. Sistnevnte havnet hele 20 poeng foran dem i den nylig avsluttede sesongen.

15 prosent sjanse for United-triumf - under ni for Liverpool
Den engelske avisen The Mirror har laget en oversikt basert på gjennomsnittsoddsen fra de ulike bookmakerne, som viser at Chelsea gis 32 prosent sjanse, Manchester City gis 29,42 og Manchester United 15,46 sjanse for Premier League-triumf.

Den laveste oddsen man får på Manchester United som mester er 4/1 (5,00 omregnet i norsk oddssetting), som tilbys av blant andre Unibet og 888.com.

Der det forrige sesong var omtrent dødt løp mellom de tre kamphanene forut for sesongstart, er det i år en tydelig forskjell i oddsmarkedet, ettersom Chelsea gis under 3,00 i odds og City ligger på rundt det samme.

På de neste plassene på The Mirrors oversikt følger Arsenal med 12,74 prosents sjanse, Liverpool med 8,56, Tottenham med 1,42 og Everton med 0,7. Til tross for at Liverpool var ligaleder med kun få kamper igjen for under tre måneder siden er de altså allikevel rangert som nummer fire.

Over 100 i odds på Everton
Dersom du setter pengene dine på Liverpool får du mellom ti og tolv ganger pengene igjen dersom du treffer, mens Arsenal ligger rundt 7-8 ganger pengene igjen og deres byrivaler Tottenham hele 67. Det siste av topp sju-lagene fra forrige sesong, Everton, gis over 100 i odds.

PS! Southampton gis en prosentmessig sannsynlighet på 0,12 og Newcastle 0,1, mens de resterende elleve lagene i Premier League levnes alle under 0,05 prosents sjanse for at det blir ligatittel. Burnley og Crystal Palace gir så mye som 10 000 i odds hos enkelte.