Fly med 116 passasjerer styrtet

Flyet ble meldt savnet på vei fra Burkina Faso til Algerie, og styrtet i nabolandet Mali. Ingen overlevende skal være funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Algeriske luftfartsmyndigheter bekrefter at et Air Algerie-fly med blant annet rundt 50 franskmenn om bord har styrtet.

CCTV News meldte torsdag kveld at krasjstedet var nær Nigers hovedstad Niamey. Meldingene gikk ut på at flyet hadde styrtet i en elv.

Senere kom det meldinger om at flyet var savnet.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) skal flyet natt til fredag være funnet 50 kilometer fra grensen til Burkina Faso, nær landsbyen Boulikessi i Mali. 

Ifølge CNN ble det ikke funnet noen overlevende.

Flyet, som i følge Swiftair et fly av typen MD83,  tok av torsdag morgen fra Ouagadougou med kurs for Alger med 110 passasjerer og et mannskap på seks om bord. De fleste skal være algeriske statsborgere, men det skal også være flere franske statsborgere om bord.

Ifølge transportministeren i Burkina Faso står 50 franskmenn på passasjerlisten.

Det spanske selskapet Swiftair drifter flygningen AH5017 på vegne av Air Algerie. Det skulle landet i den algeriske hovedstaden klokken 6.10 norsk tid.

I følge en ansatt i Air Algerie, ble flyet bedt om å snu på grunn av dårlig sikt og faren for å kollidere med et annet fly, melder AFP i følge BBC.

– Flygelederne har mistet kontakten med et Air Algerie-fly fra Ouagadougou til Alger, 50 minutter etter avgang, opplyser Air Algerie til nyhetsbyrået.

Flyet var over Mali da det forsvant, og hadde lagt om kursen østover før det styrtet. 

Flyselskapet har iverksatt en beredskapsplan i søket etter det forsvunne flyet, som går den fire timer lange ruta mellom Burkina Faso og Algerie fire ganger i uken.

I februar krasjet et militært fly med 77 personer om bord i Algerie. Herkules C-130-flyet krasjet i et fjell i Oum al-Bouaghi-provinsen på vei til Constantine. Den gang var været også dårlig, og bare en person overlevde.

Air Algerie ble i 2003 rammet av en alvorlig ulykke da et Boeing 737 styrtet sør i landet kort etter avgang fra Tamanrasset i Sahara, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Kun én av de 103 om bord overlevde ulykken.

(©NTB/TV 2)