SKAL ANGRIPE: Han gliste bredt da han ble presentert som RBK-trener, Kåre Ingebrigtsen. Nå vil han ha humøret tilbake hos publikum på Lerkendal, og da er han klar på hva som må til: 4-3-3 og angrepsfotball. Foto: SCANPIX
SKAL ANGRIPE: Han gliste bredt da han ble presentert som RBK-trener, Kåre Ingebrigtsen. Nå vil han ha humøret tilbake hos publikum på Lerkendal, og da er han klar på hva som må til: 4-3-3 og angrepsfotball. Foto: SCANPIX

RBK skal tilbake til gammel suksessoppskrift

Les hvordan Kåre Ingebrigtsen vil at hans Rosenborg-lag skal fremstå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SLIGO (TV2.NO): Tre dager at han ble ansatt skal Kåre Ingebrigtsen ut i en av sine viktigste kamper når Rosenborg i kveld gjester irske Sligo Rovers. 48-åringen har neppe rukket å revolusjonere RBK-laget, men noen forandringer blir det garantert.

Den største? Rosenborg skal tilbake til formasjonen som Kåre Ingebrigtsen & Co. herjet landet med på 90-tallet: klassisk 4-3-3 med indreløpere.

Minutt for minutt: Sligo Rovers-Rosenborg kl. 20

- Det blir nok den største forandringen vi gjør. Vi skal spille 4-3-3 med kjente bevegelser, kanskje ikke for spillerne som er her nå, men slik RBK kjenner det fra før av. Vi skal ut å trykke til og kjøre offensivt, så får vi se om det holder, sier Ingebrigtsen.

Da sparkede Per Joar Hansen ble ansatt som RBK-trener i 2012, begrunnet RBK-styret dette blant annet med at man skulle tilbake til røttene og at 4-3-3-fotball burde være et utgangspunkt. RBK spilte lenge 4-3-3 under Perry, men spesielt det siste halvåret har det vært andre varianter, og da spesielt 4-4-2.

- 4-3-3 blir vårt faste utgangspunkt, men så kan det bli endringer underveis. Men normalt er det slik vi skal øve inn, spille og se ut, sier Kåre Ingebrigtsen.

Lover angrepsfotball

Han håper hans inntog i Trondheim skal bidra til offensiv fotball på Lerkendal. Det er han klar på er et must.

- Rosenborg skal styre kamper, Rosenborg skal ha ballen, Rosenborg skal angripe og vi skal angripe med mange mann. Forhåpentligvis skal det føre til at vi scorer en del mål også, sier Kåre Ingebrigtsen på spørsmål om hvordan laget hans skal spille.

Han er klar på at entusiasmen må gjenvinnes fra publikum i Trøndelag. Da er angrepsfotball det beste lokkemiddelet.

- Det skal bli artig på Lerkendal om vi spiller slik. Publikum må også tåle et ufortjent tap av og til, men det lever vi med så lenge sjansen for at vi scorer enda flere er adskillig større om vi spiller angrepsfotball, sier Ingebrigtsen.

Helland får trolig sjansen

Han og Rosenborg gjennomførte ei siste treningsøkt før kveldens skjebnekamp i Sligo i går kveld. Ingebrigtsen gjør trolig ikke veldig mange endringene når laget hans skal prøve å hente inn 1-2-tapet fra Lerkendal.

- Helt ærlig vet jeg ikke hvilket lag Rosenborg stilte med mot Sogndal! Så du får heller fortelle meg om det blir store endringer når du ser hvilket lag vi stiller med mot Sligo, sier Ingebrigtsen til TV 2s reporter.

Ut i fra gårsdagens formasjonstrening tyder det på at Rosenborg starter slik i kveld: Lund Hansen - Mikkelsen, Reginiussen, Strandberg, Dorsin - Riski, Selnæs, Jensen - Gamst Pedersen, Søderlund og Helland.

De største forandringene blir i såfall at Riku Riski blir indreløper og at Pål Andre Helland får en sjelden sjanse fra start. Det betyr at Mix Diskerud forsvinner ut fra startoppstillingen sist.