KAN FÅ HJELP AV CAS: Sommerens mye omtalte biteskandale kan gå mot en lykkelig slutt for Luis Suárez. Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan
KAN FÅ HJELP AV CAS: Sommerens mye omtalte biteskandale kan gå mot en lykkelig slutt for Luis Suárez. Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan

Suárez-suspensjon kan bli opphevet

... men i verste fall spilles El Clásico 26.oktober, nøyaktig fire måneder etter at Suárez fikk suspensjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luis Suárez og Barcelona kan muligens vente seg gode nyheter når «bitesaken» legges frem for idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det melder fotballnettstedet Goal.com, som hevder å ha vært i kontakt med en anonym kilde i CAS.

– Nå som saken har nådd idrettens voldgiftsrett er det svært sannsynlig at vi vil redusere straffen, sier kilden.

– Suspensjonen vil kun gjelde Uruguays landslag og ikke Barcelona.

Sterke reaksjoner mot straffen

Spillerens advokat omtalte straffen som «usedvanlig streng, totalitær og fascistisk», og da FIFA ikke ga Suárez medhold i den første anken, varslet han at saken ville bli anket videre til CAS.

Straffen innebærer at Luis Suárez, i tillegg til ni kampers suspensjon på landslaget, ikke kan delta i noe fotballrelatert aktivitet overhodet. Dette er også grunnen til at han ikke har blitt formelt presentert av sin nye klubb.

Suárez' advokat syntes det var særlig problematisk at spilleren ble nektet muligheten til å utøve sitt arbeid, og ut i fra Goals kilde kan det virke som om nettopp dette også blir voldgiftsrettens begrunnelse.

Anken til idrettens voldgiftsrett er Suárez' siste mulighet til å få opphevet suspensjonen. Det er foreløpig ikke kjent når den endelige dommen vil foreligge.

PS: I dag slapp det spanske forbundet kampprogrammet for 2014/2015-sesongen. El Clásico spilles 26.oktober. Det er på dagen fire måneder etter FIFA ga Suárez fire måneders suspensjon...