Slik opplevde de norske stjernene Hollywood-premieren

– Det er kjempeartig, og litt overveldende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag norsk tid, var det duket for storslått premiere av Hollywood-filmen «Hercules» i Los Angeles, der Norge stiller sterkt.

Aksel Hennie (38), Ingrid Bolsø Berdal (34) og Tobias Santelmann (33) er nordmennene som spiller viktige roller i storfilmen om det gamle Hellas.

Det var en spent Aksel Hennie som møtte pressen på den røde løperen.

– Jeg gleder meg først og fremst veldig til å se filmen, forteller han til TV 2.

– Kjenner hverandre godt

De norske skuespillerne var i selskap med stjerner som Dwayne Johnson, Eddie Murphy og Mariah Carey da det ble invitert til premieren i Chinese Theater på Hollywood Boulevard.

Å få spille mot så store stjerner har vært storveis, ifølge Aksel.

– Innspillingen varte i et halvt år, så vi kjenner hverandre veldig godt. Også har det vært en kjempeopplevelse, og en fin reise med mange talentfulle folk.

– OK om dette er det siste som skjer

Aksel bedyrer at han har det bra, og at han har blitt tatt godt i mot av Hollywood. Om det blir flere tilbud fra Hollywood kan han ikke si noe om.

– Man vet aldri hva som skjer fra dag til dag, men jeg håper det. Uansett, hvis dette er det siste som skjer, så har jeg en fantastisk historie å fortelle.

– Helt absurd

Ingrid Bolsø Berdal, fra før kjent fra norske filmer som «Sønner» og «Fritt Vilt», stilte i en tettsittende paljettkjole og strålte om kapp med Hollywood-kjendisene. 

– Det er en spesiell opplevelse. Det er kjempeartig, og litt overveldende. Men vi er godt forberedt også da. Jeg måtte si til broren min da vi kjørte inn gjennom mylderet her, at dette er jo helt absurd. Her kommer vi fra et lite sted i Nord-Trøndelag, og vips står vi på løperen utenfor Chinese Theater, bedyrer skjønnheten.

La seg i hardtrening

I «Hercules» spiller Berdal byeskytteren Atalanta - en rolle som krevde noen forberedelser.

– Det var fire-fem uker med skikkelig hardtrening, og veldig rigid spising. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått være med på dette, og det er veldig godt å få dele opplevelsen med Aksel Hennie og Tobias Santelmann, forteller 34-åringen.

– Ikke bra å være en tynn kar

Tobias Santelmann er også spent i forkant av premieren, og i likhet med Hennie gleder han seg mest til å få se filmen.

33-åringen røper at blant utfordringene under innspillingen var det hesteridning som var det tøffeste.

– Det var mange utfordringer, men det var tingene jeg måtte lære meg som var det vanskeligste - for eksempel er jeg ikke så god til å ri på hest. Og selvfølgelig er det ikke så bra å være en ganske tynn kar, når du skal bli castet til å være han som skal stå mot verdens største mann. Så det ble mye spising, sier Santelmann.