Herrera og United utklasset LA Galaxy i Van Gaals debut

Louis Van Gaal la om systemet og fikk fullklaff. Den endringen kan bli permanent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United 7-0 LA Galaxy

Det ble en riktig så god start på oppholdet i USA for Manchester United. Det ble også en riktig så god start for Louis Van Gaal som United-manager.

For ikke å nevne Ander Herrera.

Til pause mot LA Galaxy ledet de 3-0. Etter pause økte Reece James til 4-0 og 5-0, før Ander Herrera bestemte seg for å demontere det amerikanske forsvaret.

Med to strøkne gjennombruddspasninger sendte han Ashley Young alene med keeper, og United satte inn sitt sjette og sjuende mål for kvelden.

Louis Van Gaal fikk umiddelbart fullklaff med sitt nye system, og varsler nå at endringen kan bli permanent.

– Det blir 3-4-3, men det kan lett endres til 4-3-3 om det ikke fungerer. Skal man bytte system må man også gjøre det umiddelbart, sa han ifølge united.no.

Målene:
1-0 Welbeck
2-0 Rooney
3-0 Rooney
4-0 James
5-0 James
6-0 Young
7-0 Young

Welbeck-Rooney ga 3-0 til pause

Van Gaal sendte laget på banen i noe som minnet om 3-4-1-2-systemet Nederland stilte med i VM. De Gea voktet buret med Smalling, Jones og Evans foran seg. Valencia og Shaw tok hver sin vingback, mens Fletcher, Herrera og Mata lå sentralt i banen. Welbeck og Rooney tok plass foran.

Det var også de to spissene som skulle stå for målene før pause. Mata snappet ballen etter 13 minutter og la igjen til Welbeck på 25 meter. Spissen gikk noe uventet for skudd, og sendte ballen via stolperoten og i mål. Valencia skaffet deretter straffe, som Rooney satte sikkert i mål.

Like før pause var det Welbeck sin tur til å servere og Rooneys tur til å avslutte. United gikk til pause med 3-0 full kontroll mot respektabel amerikansk motstand.

Herrera-show

I pausen gjorde Van Gaal en rekke bytter. Nærmere bestemt ni. Fletcher og Herrera var de eneste spillerne som ble igjen fra første omgang, mens en potpourri av ungt og gammelt fikk sjansen til å vise seg frem.

Den sjansen var det Herrera og en annen unggutt som tok best vare på.

Like etter pausen kom Ashley Young til innlegg og fant Reece James. 20-åringen satte ballen hardt ned i hjørnet og United scoret sitt fjerde mål for kampen.

Reece James var imidlertid ikke ferdig. Fem minutter før slutt satte han inn sitt andre, og Uniteds femte, mål i kampen.

– Fem mål og en femstjerners prestasjon fra United, utbrøt MUTVs kommentator i lettelse.

Prestasjonene til Ander Herrera var i aller høyeste grad også femstjerners. På tampen av kampen sendte han Ashley Young alene med keeper ved to anledninger. Begge pasningene var geniale, og begge endte i mål.

– Det blir 3-4-3

Louis Van Gaal var naturlig nok svært godt fornøyd med prestasjonene.

– Prestasjonene deres var fantastiske. 7-0 var en overraskende, men det var nydelige mål, sa han etter kampen.

Dette sa han om Uniteds nye system, basert på en trebackslinje:

– Det blir 3-4-3, men det kan lett endres til 4-3-3 om det ikke fungerer. Skal man bytte system må man også gjøre det umiddelbart, fortsatte Van Gaal.

Til tross for en overbevisende start i USA, er Van Gaal imidlertid ikke helt fornøyd med hvordan stallen er sammensatt.

- Med 4-3-3 sitter vi imidlertid med tre spisser på benken, og det er ikke bra. Balansen i troppen vår er heller ikke den beste, siden vi har fire mann som passer i tier-rollen, sier han ifølge united.no.

Liverpool tapte mot Roma

Verre gikk det derimot med Liverpool, selv om de riktignok også møtte betydelig sterkere motstand.

I en jevnspilt kamp var det Daniel Agger som sendte ballen i eget nett etter duell med Marco Borriello.

Det skjedde etter corner på overtid. 

Tottenham, derimot, slo Toronto 3-2 i sin treningskamp. Lamela sto for to av målene, mens Townsend scoret ett. Roberto Soldado leverte to målgivende pasninger.

Seier ble det også for Manchester City, som slo Sporting Campus 4-1. Zuculini, Boyata, Kolarov og Iheanacho scoret målene for den regjerende seriemesteren.