– Glem avansement, Rosenborg!

Leder 2-1 foran returkampen på Showgrounds.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg har et vanskelig utgangspunkt foran torsdagens returoppgjør i Europaligaen mot irske Sligo Rovers. Etter 2-1-seieren på Lerkendal er optimismen stor i den vesle byen Sligo.

– Det er jo Europaliga! Byen og stadion kommer til å koke. Så spørs det hvordan Rosenborg kommer til å takle det, sier en Sligo Rovers-fan til TV 2.

Det er ventet full stadion i Sligo i morgen. Det betyr 3800 tilskuere på en intim stadion.

En annen mener Rosenborg bare kan glemme avansement.

– Glem det. Dere har ikke en eneste sjanse, fastslår han.

Kastes i det
Nyansatt Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er naturligvis av en annen oppfatning. Han mener Rosenborg har gode sjanser.

– Om vi bør slå dem? Ja, men vi tapte 2-1 på hjemmebane, så å si at vi bør er kanskje litt dristig. Vi har i alle fall gode sjanser og ønsker å slå slike motstandere. Og gjør vi ikke det, er vi ikke gode nok enda, sier Ingebrigtsen.

Han er ansatt på en firemåneders kontrakt i Rosenborg. Hittil har han bare gjennomført to treninger med sin nye arbeidsgiver. Det betyr at han nå kastes ut i klubbens kanskje to viktigste kamper i år med minimale forberedelser i forkant.

Europaliga-suksess kan på mange måter redde sesongen både sportslig- og økonomisk for RBKs del, mens søndagens kamp mot Molde kan gi et lite gullhåp igjen.

– Det er to viktige kamper, det er det definitivt. Men først har jeg fokus på den kampen i morgen, og jeg er jo selvfølgelig ikke fornøyd om vi ryker ut da, sier han.

Vil være med videre
48 år gamle Kåre Ingebrigtsen sa opp jobben sin i Viking for å ta over Rosenborg ut året. At det ligger i kortene at Ingebrigtsen er tiltenkt en rolle i RBK-systemet i 2015 og utover er det liten tvil om.

Selv er Ingebrigtsen klar på at han håper på den aller beste løsningen for Rosenborgs del - samtidig klarer han ikke å legge skjul på at han har et ønske om jobben på permanent basis.

– Det er andre som evaluerer min jobb. Jeg skal gjøre det jeg kan, men hvis jeg skal ansette neste trener, så blir det jo meg, sier «Bruttern» - og gliser bredt.