IKKE I FORM: Joaquin Rodriguez kjemper om klatretrøyen i Tour de France, men formen er alt annet enn bra. AFP PHOTO/LUK BENIES
IKKE I FORM: Joaquin Rodriguez kjemper om klatretrøyen i Tour de France, men formen er alt annet enn bra. AFP PHOTO/LUK BENIES

– Skuespillet rundt Rodriguez har vært litt patetisk

Johan Kaggestad mener Katjusjas taktikk ikke holder mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saint-Lary Pla d'Adet (TV 2): På en etappe der Alexander Kristoff skulle spare mest mulig krefter og passe på å komme innenfor tidslimiten, valgte Katjusja å kjøre hardt i det første fjellet for at Joaquin Rodriguez skulle komme med i brudd.

I stedet for å ligge anonymt i feltet måtte Kristoff ta føringer for å hjelpe Rodriguez.

– Det var ikke helt planlagt. Jeg var litt på limiten, sier en sliten Kristoff i målområdet.

Johan Kaggestad reagerer på måten Katjusja-ledelsen bruker laget på.

– Jeg synes skuespillet rundt Rodriguez er litt patetisk, sier han.

– Katjusja har hatt manglende selvinnsikt når det gjelder hans muligheter til å lykkes på de harde etappene. Det er jo folk som kjører rundt ham i fjellene, slår TV 2-eksperten fast.

Majka fikk doble poeng
Rodriguez samlet 24 klatrepoeng på etappen, men sto nærmest stille i forhold til de beste klatrerne på den siste stigningen. I mål var han nummer 31, nesten seks minutter bak Rafal Majka. Majka benyttet anledningen til å stikke fra Rodriguez. Med doble poeng på det siste fjellet satt den polske syklisten til slutt igjen med 50 klatrepoeng. I kampen om klatretrøyen ligger Majka 37 poeng foran Rodriguez. Mellom dem ligger Vincenzo Nibali, 31 poeng bak Majka.

Kristoff la merke til at det var Majka, ikke Rodriguez, som kunne kle på seg klatretrøyen i mål. 

– Vi prøvde å få Rodriguez i brudd. Jeg vet ikke helt hvordan det gikk. Jeg tror han fikk poeng i første bakken i hvert fall. Jeg vet ikke hvordan det gikk til slutt.

– Det gikk ikke så veldig bra ...

– Ja, jeg så at han ikke hadde trøyen, sier nordmannen.

- Blitt behandlet som en konge
Kaggestad synes det er synd at "Purito" ikke har vært en bedre lagspiller.

– Jeg har gitt Rodriguez pepper siden de startet i England. Katjusja har behandlet ham som en konge. Han har fått lov til å sitte på halen av feltet når han burde bidratt til å kjøre inn brudd, sier Kaggestad engasjert. 

– Han falt gjennom allerede på den første klatreetappen han prøvde seg på. Da burde de innsett at han var et "lost case". Han har ikke jobbet for laget i det hele tatt. I tillegg har han brent av en del krutt i laget, krutt Kristoff kunne trengt på fredag, legger han til.

Selv om Rodriguez ikke har vist seg fra sin beste side i Tour de France, synes Kaggestad det er morsomt å se på når den lille sigaren er i form.

– Jeg har veldig respekt for Rodriguez, og jeg synes han er en fantastisk rytter. Han kom inn i dette rittet langt unna toppform. Han skulle bruke rittet som inspirasjon og trening før Vueltaen, men jeg synes han skulle fått lov til å trene i fred. Jeg har vært borti russiske ledere i utholdenhetsidrett gjennom 30 år. De har en bruk- og kast-mentalitet, noe man skal være klar over når man går til et russisk system, sier Kaggestad.