SLAPP INN RANERE: Ved denne adressen i Ullern Allé i Oslo har en kvinne blitt lurt av en svindlerbande og blitt frastjålet bankkortet sitt. (Foto: Sveinung Kyte / TV 2)
SLAPP INN RANERE: Ved denne adressen i Ullern Allé i Oslo har en kvinne blitt lurt av en svindlerbande og blitt frastjålet bankkortet sitt. (Foto: Sveinung Kyte / TV 2)

Svindlere raner gamle damer i Oslo

To menn har stjålet bankkort fra syv eldre damer ved å utgi seg for å være «TV-kontrollører».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden mandag 21. juli har en bande på to menn vært på tokt for å systematisk lure til seg penger fra gamle damer i Oslo-området.

Ville sjekke TV-en

Mennene har slått til hos syv eldre damer mellom 80 og 90 år, og utgitt seg for å komme fra et TV-selskap. 

– De har ringt på hos damene og sagt at de skal ta en titt på TV-en. Da har de blitt sluppet inn og klart å lure til seg bankkort og ved noen av tilfellene pin-koden, sier Gjermund Stokkli, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til TV 2.

– De har også tatt ut en god del penger i etterkant, sier Stokkli, uten å ville oppgi hvor store beløp det er snakk om.

Mennene har vekslet mellom å opplyse at de er fra statskanalen og Get. 

– Preget

Gjerningsmennene beskrives å være i 30-årene, være lyse i huden, med kort mørkt hår og snakke gebrokkent norsk. Den ene skal ha hatt mørkere klær enn den andre. 

– De godtroende damene har i ettertid skjønt at de har blitt lurt og meldt tyveriet til oss. Bedrageriene har heldigvis vært udramatisk, men damene er preget, sier Stokkli.

På frifot

Politiet sier at det ikke er noe systematikk i hvor tyvene har slått til. Senest onsdag robbet de på Thorsov og Ullern Allé. 

Nå oppfordrer politiet folk om å være varsomme mot å slippe fremmede inn i leiligheten, og hjelp til å identifisere gjerningsmennene som fremdeles er på frifot etter det siste bedrageriet onsdag ettermiddag.

Vet du noe om denne saken? Kontakt oss: