KAN BLI DOBBEL HJEMMEJUBEL: Både Nora Mørk og Kristian Kjelling kan få mye å juble for i 2020. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
KAN BLI DOBBEL HJEMMEJUBEL: Både Nora Mørk og Kristian Kjelling kan få mye å juble for i 2020. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Håndball-Norge går for EM-dobbel i 2020

Norge kan få EM for både kvinner og menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (NTB): Norges Håndballforbund har sterk tro på å bli arrangør av EM for både kvinner og menn om seks år.

På sitt nettsted skriver NHF at forbundet nærmer seg det siste steget for å bli offisiell arrangør av begge europamesterskapene. Styret i Det europeiske håndballforbundet (EHF) har godkjent søknaden fra Norge og Danmark om kvinne-EM og søknaden fra Norge, Sverige og Østerrike om herre-EM i 2020.

Håndballforbundet har allerede lagt planer for hvilke byer de skal bruke under et eventuelt EM på norsk jord. De forteller at Trondheim vil være arrangørby for innledende puljer for kvinner og menn, mens Stavanger og Oslo er innstilt for kvinnenes EM.

Når det gjelder mennenes EM vil Østerrike og Sverige i tillegg til innledende runde ha ansvar for kampene i hovedrunden, mens semifinaler og finale etter planen skal spilles i Sverige. Dette europamesterskapet blir det første med 24 nasjoner i stedet for dagens 16.

For kvinne-EM er planen at de avsluttende kampene spilles i Norge.

EM-arrangørene blir valgt under EHF-kongressen i Dublin 19.-20. september. (©NTB)