GOD I VM: David Ospina gjorde en fin innsats for Colombia i VM. I dette tilfellet gikk imidlertid David Luiz' frispark i nettet. Foto: AP Photo/Hassan Ammar
GOD I VM: David Ospina gjorde en fin innsats for Colombia i VM. I dette tilfellet gikk imidlertid David Luiz' frispark i nettet. Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Offisielt: VM-keeper til Arsenal

David Ospina skal ta opp konkurransen med Wojciech Szczesny.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal har signert den colombianske VM-keeperen David Ospina fra Nice. Det bekrefter Premier League-klubben på sine hjemmesider søndag.

Klubben opplyser om at 25-åringen har skrevet en langtidskontrakt og signert for en ikke-oppgitt sum. 

– David Ospina er en enestående keeper, med god erfaring og han har bevist med Nice og Colombia at han kan prestere. Han vil gi oss bredde i stallen og vi er veldig glade for at han slutter seg til oss, sier manager Arsène Wenger.

Fabianski ut - Ospina inn
Tidligere denne sommeren forlot Łukasz Fabiański Arsenal da kontrakten hans gikk ut, og blir neste sesong å se i Swansea.

Nå har Arsène Wenger funnet erstatteren, og så gjenstår det å se om også en annen polakk må vike for Colombias nummer én på sikt.

– I begynnelsen vil Wojciech Szczensy være førstekeeper, og så vil det handle om prestasjoner. Hvis Ospina viser at han er bedre, så får han også spille, sa Arsenal-manageren ifølge ESPN lørdag.

Engelske medier har spekulert i at Arsenal vil betale 35 millioner kroner (3.5 millioner pund) for keeperen, som trolig får en ukelønn på 600 000 kroner (60.000 pund).

Ospina forlater Nice etter seks år i klubben og skal nå prøve lykken i Premier League.

Der kan trolig feltarbeidet bli den største utfordringen, ettersom Ospina med sine 183 centimeter er relativt beskjeden av størrelse.