GODE KORT: Zucca har gode kort for fremtiden, mener TV 2s hockeyekspert.   Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
GODE KORT: Zucca har gode kort for fremtiden, mener TV 2s hockeyekspert.   Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Erevik: – Rangers har gamblet mer enn Zucca

TV 2s hockeyekspert tror ikke nødvendigvis ettårskontrakt er negativt for nordmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sent i går kveld kom nyheten om at New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen er enige om en ny kontrakt. 

Avtalen sikrer nordmannen 3,5 millioner dollar (ca. 21 millioner kroner) det kommende året, men deretter står han uten kontrakt.

Zuccarello sier til Nettavisen at han hadde håpet på en lengre kontrakt, men at det ikke lot seg gjøre på grunn av lønnstaket.

TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik tror ikke nødvendigvis løsningen er så dum for nordmannen.

– Rangers har gamblet mer enn Zucca

Mats Zuccarello Aasen var en såkalt «restricted free agent». Det innebar at han var uten kontrakt, men at spillerettighetene tilhørte New York Rangers. Til neste år vil han være «unrestricted free agent», hvilket innebærer at han kan forhandle med alle NHL-klubber.

– Hvorfor tror du Rangers til slutt landet på en ettårskontrakt?

– Det er det nok flere grunner til. De har helt sikkert prøvd alt de kan for å få til en lengre avtale, men verken Derick Brassard eller Chris Kreider har signert ny kontrakt. Til neste år går også kontrakten til Carl Hagelin ut. For å sikre seg disse spillerne også for fremtiden, så er det viktig å ha handlingsrom, forklarer Erevik.

Samtidig som det tilsynelatende er en avgjørelse forankret i veloverveide vurderinger, mener Erevik at risikoen først og fremst ligger på New York Rangers.

– Hvis Mats fortsetter på samme måten som han avsluttet forrige sesong, så har kjempegode kort. Dette er en gyllen mulighet for ham, og i mine øyne har Rangers gamblet mer enn Mats har.

Risikoen ligger i at Zuccarello kan bli svært attraktiv hvis han leverer en ny sterk sesong. Noe Erevik tror han gjør.

Håper og tror han blir i Rangers

Det er forventet at partene vil jobbe videre for å få på plass en langsiktig løsning, men en slik kontrakt kan ikke bli signert før 1. januar 2015.

– Jeg er helt sikker på at han vil bli tilbudt en ny kontrakt hvis han fortsetter å levere prestasjoner på dette nivået, men da vil det også være flere klubber som kan vise interesse.

Med sterk forventning om at Zuccarello fortsetter å storspille for Rangers, er Erevik likevel klar på at han forventer å se nordmannen der i årene som kommer.

– Jeg både tror og håper på det. Ønsket om å forlenge vil helt sikkert være gjensidig.