MÅ BESTIGE MESTERLIGA-FJELL: Adam Laren Kwarasey og Godset må snu 0-1 fra Drammen borte mot rumenske Steaua Bucuresti i kveldens TV 2-sendte kamp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MÅ BESTIGE MESTERLIGA-FJELL: Adam Laren Kwarasey og Godset må snu 0-1 fra Drammen borte mot rumenske Steaua Bucuresti i kveldens TV 2-sendte kamp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

TV 2s ekspert tror Godsets entusiasme kan gi Europa-suksess

Freddy dos Santos mener Strømsgodset kan slå tilbake fra vanskelig utgangspunkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
VANT I DRAMMEN: Steaua Bucurestis spillere jubler etter scoring på Marienlyst stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VANT I DRAMMEN: Steaua Bucurestis spillere jubler etter scoring på Marienlyst stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Se Steaua - Godset på Sumo og Sportskanalen (19.30)

Strømsgodset gjorde en vanskelig jobb nært sagt umulig da de tapte 0-1 hjemme for de rumenske seriemesterne Steaua fra Bucuresti forrige uke.

Tapet i den første av to kamper i mesterliga-kvalifiseringens andre runde tvinger David Nielsens gutter til å vinne kveldens bortekamp. Freddy dos Santos er klar på hva som må til.

– Det er en meget tøff oppgave mot et veldig godt fotballag, men jeg synes Godset var veldig gode i hjemmekampen. De må fortsette å tro på det de gjør, og de må spille på den entusiasmen som har kjennetegnet dem de siste årene, sier TV 2s fotballekspert.

– De må ha to tanker i hodet
Den tidligere Tippeliga-spilleren er allikevel klar på at oppgaven som venter er meget tøff.

– Det er selvsagt et vanskelig utgangspunkt. Når du slipper inn mål på hjemmebane, så teller jo det veldig mye i Europacupen. Da jeg spilte i Vålerenga var det alltid en viktig del av taktikken å unngå baklengsmål på hjemmebane. Hadde vi klart 0-0 hjemme så var vi ofte fornøyd. Nå må Godset i enda større grad ha to tanker i hodet. De må frem og score mål og de må holde tett bakover, sier Dos Santos. 

Det er langt ifra noen enkel oppgave i den rumenske hovedstaden. Sportsavisen gsp.ro skriver at billettsalget til kampen har passert 25.000. Dermed vurderer klubben å åpne flere nivåer på mektige Arena Nationala, som vanligvis ikke fyller mer enn rundt 12.000. Finalearenaen fra Europaligaen i 2012 tar rundt det dobbelte.

– Jeg er sikker på at stemningen blir enorm. Fansen vår er den beste i verden når det koker, sier Steauas Lukasz Szukala til avisen.

– Motivasjonen vår er enorm. Det er ingenting som er viktigere for oss enn å spille ute i Europa. 

Dos Santos har selv møtt Steaua, og beskriver oppgaven som står foran de norske Tippeliga-spillerne på følgende måte:

– De møter et lag som er ledende i sin liga og som har veldig gode fotballspillere. De har landslagsspillere fra Romania og et entusiastisk publikum. Jeg har selv spilt mot Steaua, og selv om vi da måtte spille 25 mil unna på grunn av at supporterne hadde laget bråk i den forrige kampen, var det et enormt og gøyalt leven på tribunen. De må forvente en heksegryte.

– Det blir en tøff kamp, men de må stå på sitt og prøve å få kampen inn i sitt spor. Samtidig som de må være tette og solide så må de bruke den farten, styrken og pondusen som de nå har vist over lang tid.

Nielsen tror på mirakler
Godset skapte mye mot de rumenske seriemesterne på Marienlyst, men ballen ville ikke krysse mållinjen. De gode offensive tendensene gir likevel Strømsgodset-trener David Nielsen håp om avansement.

– Vi spilte en veldig god første kamp. Det må vi sørge for igjen og gjenskape de tingene, sier Nielsen til klubbens TV-kanal.

STORLAG: Steaua møtte Chelsea i fjorårets Mesterliga.
STORLAG: Steaua møtte Chelsea i fjorårets Mesterliga.

Nielsen ser ikke nødvendigvis på bortekampen i Romania som en helt ny kamp.

– Vi har bare spilt første omgang. Kampen er ikke ferdigspilt, det er to ganger 90 minutter. Det er sånn vi må tenke, sier Nielsen.

Han har en plan for hvordan den norske seriemesteren kan slå Steaua.

– De vil nok kanskje angripe oss litt mer, men de slet med å stoppe oss, så vi må forsøke å gjøre de samme tingene. Vi gleder oss veldig, sier Strømsgodsets danske trener.

(©TV2/NTB)

Se Steaua - Godset på Sumo og Sportskanalen (19.30)