OPPLEVDE RASISME: Seko Fofana ble offer for rasisme tirsdag. Her i duell med CSKA Moskvas Dmitri Litvinov i et oppgjør i 2013. Bildet har ingenting med denne ukens hendelser å gjøre. Foto: Scanpix
OPPLEVDE RASISME: Seko Fofana ble offer for rasisme tirsdag. Her i duell med CSKA Moskvas Dmitri Litvinov i et oppgjør i 2013. Bildet har ingenting med denne ukens hendelser å gjøre. Foto: Scanpix

Manchester Citys U21-lag forlot banen i protest etter rasisme

Patrick Vieira tok ansvar da kroatisk motstander fornærmet fransk 19-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Citys U21-lag er for øyeblikket på treningsleir i Kroatia, og under tirsdagens kamp mot HNK Rijeka oppstod en meget trist sak.

Ett av klubbens store talenter, den 19-årige franske midtbanespilleren Seko Fofana, opplevde nemlig å bli rasistisk trakassert av motspiller fra det kroatiske laget.

Ifølge Premier League-klubbens egne hjemmesider bestemte trenerteamet seg for å ta laget av banen og kansellere kampen etter hendelsen som skjedde i sluttminuttene av 1. omgang.

– Representanter for klubben i Kroatia og i Manchester oppretter forbindelse med dommere, kamparrangører og det kroatiske fotballforbundet for å forfølge denne saken videre, skriver klubben.

Kroatene: – Kun Vieira vet grunnen til at de forlot banen
Det er den franske fotballegenden Patrick Vieira som er ansvarlig for de lyseblås akademispillere, og han var til stede på kampen, skriver Daily Mail

Hendelsen oppstod mot slutten av 1. omgang. Fofana ble utvist av dommeren for å sparke en motspiller, en reaksjon som skal ha kommet som et resultat av rasismen. 

HNK Rijeka tar fullstendig avstand fra anklagene, og skriver en helt annen versjon på sine hjemmesider.

– Manchester City-trener Patrick Vieira kom inn på banen, noe ble diskutert med dommeren, og til forbauselse for et velpakket stadion tok han laget av banen. Hva er grunnen? Det vet kun han, skriver den kroatiske klubben.

Det er ikke første gangen Manchester City har opplevd rasisme. Forrige sesong opplevde Yaya Touré tilrop fra tribunen i en bortekamp mot CSKA Moskva i Mesterligaen. 

Les også: Touré: – Jeg blir veldig trist