CARTE BLANCHE: Louis Van Gaal har, ifølge The Guardian, fått frie tøyler på overgangsmarkedet. Foto: AFP PHOTO/Frederic J. Brown
CARTE BLANCHE: Louis Van Gaal har, ifølge The Guardian, fått frie tøyler på overgangsmarkedet. Foto: AFP PHOTO/Frederic J. Brown

Fotballrykter: – Van Gaal kan sette ny overgangsrekord i verden

Liverpool er svært nær dobbel angrepssignering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagens tittel er hentet fra The Guardian, som klinker til med nyheten om at Louis Van Gaal har fått frie tøyler fra Manchester United-ledelsen. Det skal blant annet innebære at Van Gaal, dersom han ønsker det, kan sette ny verdensrekord på overgangsmarkedet. Dagens rekord ligger på 860 millioner kroner og ble satt i fjor sommer da Gareth Bale gikk til Real Madrid.

Men før vi går inn på hva de pengene eventuelt skal brukes på, tar vi et sveip innom andre overgangsrykter.

Antonio Conte sjokkerte hele Italia da han sluttet på dagen i Juventus. I dagens Corriere dello Sport skrives det at han nå skal være svært nær å overta jobben til Laurent Blanc i Paris Saint-Germain. Den store italienske avisen skriver at en offentliggjøring kan ventes i løpet av de neste dagene, og at man da vil se avskjeden med Juventus i et helt annet lys.

De siste dagene har det vært snakket om Arsenals interesse i William Carvalho, og ifølge Daily Star har den interessen bare blitt sterkere etter at forhandlingene rundt Sami Khedira angivelig skal ha møtt veggen. Problemet ligger i tyskerens lønnskrav, mens det i Carvalhos tilfelle er utfordringer knyttet til Sporting Lisboas prisforlangende. Arsenal har fått avslått et bud på 240 millioner kroner, og er ikke villig til å betale utkjøpsklausulen på 340 millioner kroner. Arsenal skal derimot, ifølge Caught Offside, ha fått akseptert et bud på 90 millioner kroner for Nani. Det skal også være enighet om kontraktsbetingelser.

Liverpool rykker stadig nærmere en dobbel signering. Loïc Rémy skal være svært nær å fullføre en overgang verdt 85 millioner kroner, og ifølge Daily Express kan Divock Origi slå følge i løpet av kort tid. Den unge belgieren, med en prislapp på 100 millioner kroner, vil imidlertid bli sendt tilbake til Lille på lån den kommende sesongen, skriver avisen. Brendan Rodgers skal også, ifølge The Sun, være interessert i å hente Javier Manquillo på ett års lån fra Atletico Madrid. Byrival Everton vil også ha en ung belgier, og Liverpool Echo skriver at de har lagt fingrene på 18 år gamle David Henen fra Anderlecht. 

Inter rykker stadig nærmere en signering av Gary Medel, hvis vi skal tro italienske Sky Sport og Gazzetta dello Sport. Ifølge The Sun ønsker de også å signere Javier Hernández fra Manchester United, etter å ha fått avslag fra Manchester City på en forespørsel rundt Stevan Jovetic. The Sun skriver også at Manchester City vil tilby Sergio Agüero en ny femårskontrakt verdt 520 millioner kroner!

Southampton skal ha fortalt Pablo Daniel Osvaldo at han må finne seg en ny klubb så fort som overhodet mulig og leter nå etter forsterkninger. Ronny Deilas keeper Fraser Forster skal stå høyt på listen, og ifølge Daily Echo har The Saints lagt inn et nytt bud etter at det første ble avslått. Hull, på sin side, skal være i kontakt med franske Rennes for å signere forsvareren Jean-Armel Kana-Biyik. Det melder Sky Sports

Så, til slutt, går vi tilbake til Manchester United.

– Realiteten er at vi ikke er redd for å bruke et betydelig beløp på overgangsmarkedet, sier Ed Woodward ifølge The Guardian, som nevner en rekke navn.

Det har vært mye snakk om Mats Hummels de siste dagene, men Van Gaal skal ha fått signaler på at det er en overgang som vanskelig lar seg gjøre. Dette betyr imidlertid ikke at de har gitt opp. Fiorentinas Juan Cuadrado skal ikke være høyt på Van Gaals liste, men det skal imidlertid Daley Blind være. Det skal også midtstopperne Stefan De Vrij (Feyenoord) og Thomas Vermaelen (Arsenal) være. Det er heller ingen hemmelighet at Van Gaal liker Romas Kevin Strootman, men midtbanespilleren er på vei tilbake fra en kneskade og anses som helt uvurderlig i den italienske hovedstaden. Ángel di María skal for øyeblikket ikke være interessant, ifølge The Guardian, som likevel fastslår én ting:

Manchester United akter å bruke penger denne sommeren. Selv om det blir en dyr verdensstjerne.

Dortmund-trener Jürgen Klopp akter imidlertid å gjøre alt i verden for å hindre at hans stjernespillere går til engelsk fotball.

– Jeg kan forsikre alle fans om at det ikke er noen tegn til at Mats Hummels eller Marco Reus ønsker å komme seg bort. Skal United kjøpe Hummels for 20 millioner euro, sier du? For slike summer kan de allerede glemme det, er Klopp sitert på i storavisen Bild