James i skyene: – En drøm som går i oppfyllelse

Real Madrids nysignering ble presentert på Santiago Bernabéu tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

James Rodríguez smilte fra øre til øre da han ble presentert som Real Madrid-spiller tirsdag kveld. Den colombianske 23-åringen fullførte tirsdag overgangen til den spanske giganten etter å ha signert en lukrativ seksårskontrakt.

Toppscoreren fra sommerens VM-sluttspill i Brasil har fått tildelt draktnummer ti.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg håper jeg kan gi supporterne mye å juble for, og jeg håper på å vinne mange trofeer, sier James.

Real Madrid-president Florentino Pérez er godt fornøyd med å ha signert en spiller av James' kaliber.

– I dag ønsker vi James Rodríguez velkommen til Real Madrid. Han har aldri skjult sin lidenskap for drakten og laget. Han har alltid sagt at laget han har drømt å spille for er Real Madrid, sier Pérez.

– Vi får en spiller som forfører med kvalitetsfotball, og som har ledet et fantastisk colombiansk landslag - en spiller som har vært en av de store sensasjonene i VM. Hans briljante spill og mål bekreftet at han var en av de beste spillerne i VM, der han vant Gullstøvelen og det beste målet.

Den tidligere Monaco- og Porto-spilleren blir den femte dyreste spilleren i historien. Marca oppgir at Monaco mottar like i overkant av 700 millioner kroner (80 millioner euro) for den offensive midtbanespilleren. Kun Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Suárez og Zinedine Zidane har kostet mer enn Real Madrids nyeste stjerne.

Avisen AS skriver at James vil tjene snaut 60 millioner kroner (i underkant av sju millioner euro) i året.