FERDIG: Simon Gerrans stiller ikke til start på onsdagens 17. etappe.
FERDIG: Simon Gerrans stiller ikke til start på onsdagens 17. etappe.

Gerrans bryter Touren

Velten med Mark Cavendish setter en stopper for australieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tour de France blir nok en stjerne fattigere på onsdag.

Simon Gerrans, som vant en etappe og hadde gul trøye i fjorårets ritt, stiller ikke til start på den 17. etappen fra Saint-Gaudens til Pla d'Adet. Det skriver laget i en pressemelding tirsdag kveld. 

Den regjerende australske mesteren fullførte tirsdagens etappe, men trekker seg nå på grunn av velten med Mark Cavendish på rittets aller første dag.

Se velten i bunnen av saken!

– Det er selvsagt skuffende å ikke fullføre Tour de France og komme seg til Paris. Men med skadene jeg pådro meg på den første etappen tror jeg faktisk det er best å gi seg nå og helbrede fullstendig. Jeg vet at jeg ikke har vært 100 prosent siden velten, men jeg hadde et håp om å komme meg i bedre form i løpet av rittet. Det har egentlig ikke skjedd, så jeg har smilt tappert og gjort mitt beste hver dag, sier Gerrans. 

34-åringen vant i våres Liège-Bastogne-Liège og var Oricas største håp om etappeseier i årets Tour. Selv om suksess i verdens største sykkelritt uteble, har han ikke gitt opp sesongen.

– Jeg har noen store mål i den andre delen av sesongen. Skal jeg nå de målene, må jeg være sikker på at jeg er 100 prosent rent fysisk, forklarer han. 

Orica har allerede mistet Mathew Hayman og Simon Yates, og det australske laget er nå nede i seks mann. 

Sportsdirektør Matt White har likevel full forståelse for at Gerrans velger å stå av.

– Alle vet jo at han skadet seg ganske kraftig på den første etappen. Det er godt gjort av ham å ha kommet så langt i dette rittet og ha gitt alt han har for at laget skulle få noen resultater, men han er åpenbart ikke 100 prosent, sier han.

Med Gerrans ute, forsvinner nok et stort navn fra årets ritt. Tirsdag morgen måtte verdensmester Rui Costa se seg nødt til å bryte med lungebetennelse, og tidligere har ikke helt ukjente ryttere som Chris Froome, Alberto Contador, Andrew Talansky, Mark Cavendish, Andy Schleck, Janier Acevedo, Fabian Cancellara, Daniel Navarro og Mathias Frank måtte stå av.