ALENE: Kevin Reza er en av tre svarte syklister på Europcar-laget, men han er den eneste som sykler årets Tour. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE.
ALENE: Kevin Reza er en av tre svarte syklister på Europcar-laget, men han er den eneste som sykler årets Tour. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE.

Lagsjef: – Kevin Reza ble kalt «din skitne neger»

Europcar-sjef Jean-René Bernaudeau beskylder Michael Albasini for rasisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var underveis på tirsdagens 16. etappe at de uheldige ordene skal ha falt. 

Kevin Reza fra Europcar og Michael Albasini fra Orica-GreenEdge satt begge med i 21-mannsbruddet som animerte etappen, men underveis skal stemningen av uante årsaker ha blitt dårlig Reza og Albasini imellom.

– Reza ble kalt «din skitne neger». Det er ikke første gang det skjer, og dette skal forklares i morgen (onsdag), sa Rezas sjef, Jean-René Bernaudeau, noe kryptisk til franceinfo.fr etter etappen, og la til:

– Etter doping kommer rasisme til å bli sykkelsportens nye onde.

Bernaudeau nevner ikke Albasini ved navn til nettstedet, men den franske journalisten Julien Deby, som skriver for den store franske avisen Sud-Ouest, sier på sin Twitter-konto at det er sveitseren som skal ha ytret ordene. 

Verken Orica-GreenEdge eller Albasini selv har kommentert påstanden, og det vites ikke i hvilken sammenheng dette ble sagt.

Det er dog ikke første gang Bernaudeau går til angrep mot det han oppfatter som rasisme i idretten. Senest i desember i fjor beskrev han rasisme som «en av mine personlige kamper» i et intervju med cyclingnews.com.

– Jeg vil kjempe mot rasismen som fortsatt lever i sykkelsporten. Jeg håper med hele mitt hjerte at en av mine fargede ryttere vinner et stort løp. Rasisme i feltet er en av mine personlige kamper.