FRYKTEDE ANGREPSTRIOER: Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og James Rodríguez skal spille for Real Madrid, mens Neymar, Lionel Messi og Luis Suárez er Barcelona-fansens store håp. MONTASJE: NTB scanpix
FRYKTEDE ANGREPSTRIOER: Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og James Rodríguez skal spille for Real Madrid, mens Neymar, Lionel Messi og Luis Suárez er Barcelona-fansens store håp. MONTASJE: NTB scanpix

– På papiret den beste angrepsrekken verden har sett

Real Madrid og Barcelona har hver sin supertrio. Hvem mener du er best rustet? Si din mening her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Real Madrid og Barcelona ruster opp for en ny sesong.

Forrige sesong tok Atlético Madrid innersvingen på dem begge i La Liga, noe de ikke har tenkt skal skje igjen.

– Jeg tror klubbene ble rystet i innvollene av at de ikke ble nummer en og to forrige sesong. Det gikk nok på stoltheten løs at en klubb med en femtedel av budsjettet slo dem, sier La Liga-ekspert i C More Petter Veland til TV 2.

Fantastiske trioer

Derfor har begge klubben vært aktive på overgangsmarkedet, og tirsdag svarte Real Madrid på Barcelonas kjøp av Luis Suárez tidligere i sommer, med å bekrefte overgangen til VM-toppscorer James Rodríguez.

Rodríguez-overgangen betyr muligens at Angel di María som har ryktes bort fra klubben forlater Real Madrid, ikke ulikt det som skjedde i Barcelona: Suárez-kjøpet banet veien for at Alexis Sánchez kunne slutte seg til Arsenal.

Igjen står likevel tre offensive trioer av ypperste kvalitet.

Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez i Barcelona. Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og James Rodríguez hos i den spanske hovedstadsklubben.

Dette er selvsagt i tillegg til andre etablerte stjerner som Pedro og Iniesta i Barcelona, samt Karim Benzema i Real Madrid.

Hvilken trio mener du er best? Si din mening i avstemningen til høyre!

Barcelona best - på papiret

Hvilken trio som er best, og hvilke som kommer til å fungere best er nærmest hipp som happ, ifølge TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Kvaliteten er så høy at det blir bra uansett, men Wikestad har likevel en favoritt.

– Spiller for spiller så er definitivt Barcelona-trioen best, sier han.

– For meg så er Messi verdens beste og Suárez er ferdighetsmessig trolig verdens tredje beste spiller. Som typer liker jeg kanskje Real Madrid-spillerne best, med tanke på kontroversene rundt Suárez og filmingen til Neymar, men sportslig er nok Barcelona hakket foran.

La Liga-kommentator Petter Veland er enig i den vurderingen.

– På papiret står ikke Neymar, Messi, Suárez tilbake for noen i dagens fotball. For ikke å si verdenshistorien, sier Veland.

Selv om James Rodríguez ble toppscorer i VM har han ennå ikke prestert over tid på den største scenen i verden. Derfor er det et spørsmålstegn knyttet til Real Madrids nye nummer ti som ble presentert tirsdag.

Wikestad er en stor fan av colombianeren, noe han har vært siden han kommenterte portugisisk fotball på TV 2, men det gjenstår ting å vise.

– Jeg tror Real Madrid ble litt forført av VM-et hans og at han ønsket seg så sterkt til Real Madrid. Han er en fantastisk god spiller, som burde ha havnet en annen plass enn Monaco i fjor.

Real Madrids fordel er samspillet

Han tror ikke det blir et problem for noen av klubbene å samspille stjernene, til tross for store egoer.

– De aller beste spillerne finner en måte å spille sammen på uansett, sier Wikestad.

Der er C More-eksperten uenig.

Store egoer kan skape problemer, og da særlig for Barcelona. Real Madrid kommer fra en sesong der en angrepstrio bestående av Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo scoret 99 mål og fungerte godt sammen.

Brorparten stod Cristiano Ronaldo for, men det er likevel en kjensgjerning at disse fungerte bedre sammen enn Neymar og Messi, og at de vil fortsette i klubben etter sommeren.

– Rodríguez beste sjanse til å spille mest er trolig som indreløper, men en av hans styrker er at han er så allsidig, og kan spille både på vingen og som hengende spiss, sier Petter Veland.

Suárez er heller ikke klar for spill før i oktober, og Messi har også en forhistorie med å ikke fungere sammen med andre spisser med stor personlighet.

Tror ikke på Atlético Madrid

Veland tror likevel at argentineren har lært av bråket med Zlatan, og at både han Neymar og Suárez har skjønt at skal de fungere så må alle på banen spille for laget.

– Det er en stor oppgave for Luis Enrique å få dem til å spille sammen. Hvis jeg skal tippe så vil jeg si at Real Madrid-trioen nevnt her scorer mer enn Barcelonas, men mye av det er på grunn av at Suárez er ute første delen av sesongen, sier Veland.

– Uansett, for et luksusproblem disse klubbene har!

Real Madrid har tidligere i sommer også kjøpt den tyske verdensmesteren Toni Kroos.

– Har Atlético Madrid en sjanse til å snyte Barcelona og Real Madrid for ligatittelen igjen?

– Det er vanskeligere å gjenskape suksess, og med svært revansjesugne Barca og Real Madrid så tror jeg det blir vanskelig. De kommer nok til å henge med, men kommer ikke til å vinne. Da har de bedre mulighet til å vinne Mesterligaen der de selv jakter revansj, tror Petter Veland.

– Nei, jeg tror det helt og holdent blir Barcelona og Real Madrid igjen, istemmer Kasper Wikestad.