PRESENTERT: Steven Caulker poserer i QPR-utstyr. FOTO: TWITTER
PRESENTERT: Steven Caulker poserer i QPR-utstyr. FOTO: TWITTER

Solskjærs Cardiff mister kapteinen

Steven Caulker er klar for Queens Park Rangers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Caulker er klar for Queens Park Rangers.

Det bekrefter QPR-eier Tony Fernandes selv på Twitter.

Caulker kommer fra Ole Gunnar Solskjærs Cardiff, hvor han var kaptein i 34 av lagets 42 kamper forrige sesong. Mark Hudson var offisielt klubbens kaptein, men det var stopperen som oftest fungerte som klubbens kaptein.

22-åringen kom fra Tottenham før fjorårets sesong, og var blant Cardiffs beste spillere forrige sesong.

– Vi vil takke Steven for hans fantastiske hjelp i vår ene sesong i Premier League og ønsker ham alt det beste, for klubb og landslag, skriver Cardiff på sine hjemmesider.

Han kunne imidlertid ikke hindre at Cardiff rykket ned fra Premier League.

Før den nye sesongen har han vært ettertraktet av flere Premier League-klubber, deriblant Crystal Palace, men QPR trakk det lengste strået om midtstopperen.

Ifølge britiske medier skal overgangssummen ligge rundt 80 millioner kroner for stoppertalentet.

Caulker vil nå slutte seg til QPRs treningsleir i Tyskland, og vil kunne danne stopperpar med Rio Ferdinand som ble klar for London-klubben i forrige uke.

De skal dermed sørge for at Harry Redknapps forsvar er tett nok til å holde klubben oppe i det øverste sjiktet denne gangen.

Nettopp Rio Ferdinand og Harry Redknapp var sentrale i Caulkers valg om å signere for QPR.

– Harry var en viktig faktor for meg siden jeg har jobbet med ham i Tottenham. Han var svært interessert i at jeg skulle slutte meg til klubben og det er et stort pluss å vite at manageren ønsker deg, sier Caulker til QPRs nettsider.

– Å kunne spille med Rio var også noe som trakk meg mot klubben. Han har vært en rollemodell for meg i mange år. Å ha muligheten til å spille med ham var noe jeg følte jeg ikke kunne gå glipp av.