NORSK DUELL I CUPVINNERCUPEN: Nordstrand og Tertnes skal spille mot hverandre i et dobbeltoppgjør, hvor den første kampen spilles 15. eller 16. november. Returen går én uke senere. Bildet er fra en kamp mellom Tertnes og Ferencvárosi TC.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
NORSK DUELL I CUPVINNERCUPEN: Nordstrand og Tertnes skal spille mot hverandre i et dobbeltoppgjør, hvor den første kampen spilles 15. eller 16. november. Returen går én uke senere. Bildet er fra en kamp mellom Tertnes og Ferencvárosi TC. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Nordstrand og Tertnes møtes i Europa

Håndballkvinnene til Nordstrand og Tertnes ble tirsdag trukket mot hverandre i cupvinnercupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to norske lagene var i hver sin seedingsgruppe til tirsdagens trekning, og slik sett var det en reell mulighet for at lagene kunne møte hverandre i den 3. runden. Men på forhånd hadde Brox, som er daglig leder i bergensklubben, ventet internasjonal motstand.

– Jeg er litt overrasket over at det ble slik, men vi var klar over muligheten. Vi har oppfattet at arrangøren alltid prøve å unngå at lag fra samme nasjon møtes. Som klubb mener vi ikke så mye om trekningen, men for Norge som håndballnasjon er dette synd. Ett lag må ryke ut, sier Brox til NTB.

De to norske lagene skal spille mot hverandre i et dobbeltoppgjør, hvor den første kampen spilles 15. eller 16. november. Returen går én uke senere.

Samtidig som det er surt for Brox å se at et norsk lag må ryke ut i den 3. runden, ser hun flere positive aspekter i den norske duellen.

– En ting er at vi kjenner laget godt fra før. I tillegg er det bra økonomisk. Europacupene krever en del økonomiske krefter med tanke på overnattinger og bevertning. I samarbeid med Nordstrand håper jeg vi kan få til en enklere løsning ved disse kampene. Jeg tror vi skal forholde oss til kampene som om de skulle være vanlige seriekamper, bare at selve turneringen selvfølgelig er viktigere, sier Brox. (©NTB)