SAMARBEID: Morten Aa Djupvik var Petter Northugs trener på landslaget under OL i 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SAMARBEID: Morten Aa Djupvik var Petter Northugs trener på landslaget under OL i 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Djupvik blir ikke Northugs trener

– Jeg følte ikke at partene var nok enige om veivalg og prioriteringer i den kommende skisesongen, sier Morten Aa Djupvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Aa Djupvik blir ikke Petter Northugs nye trener.

Det bekrefter han selv overfor NRK.

– Jeg har brukt lang tid på å bestemme meg, vurdert dette fram og tilbake og gått mange runder med meg selv. Jeg følte ikke at partene var nok enige om veivalg og prioriteringer i den kommende skisesongen. Og det er egentlig bakgrunnen for valget, sier Djupvik.

Hadde lyst på jobben

I mai kom det frem at Djupvik var Coops og Petter Northugs førstevalg som ny trener etter at Eirik Myhr Nossum sluttet i rollen etter OL.

Da hadde Djupvik vært i dialog med Coop og Northug.

Allerede da ga nordfjordingen beskjed om at det måtte skje endringer dersom han skulle ta over trenergjerningen, selv om han i utgangspunktet hadde lyst.

– Jeg har lyst på jobben som trener for Petter fordi jeg tror at han har det som skal til for å kunne bli verdensmester i Falun i 2015. Men samtidig må både Petter og jeg innse at det er en formidabel jobb som må gjøres. Han må trene mer og bedre, og legge om livsstilen, sa Djupvik til TV 2.

Har jobbet som rådgiver

Ifølge NRK har den tidligere landslagstreneren fungert som treningsrådgiver for Northug siden påske, altså før den famøse fyllekjøringen i mai.

Nå har han likevel bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Northug.

Det til tross for at han rapporterer at skikongen er i god trening, og at grunnlaget er godt for gode prestasjoner til vinteren. Han vil imidlertid ikke ta æren for det.

– Nei, den æren fortjener han selv etter en vanskelig sesong med dårlige sportslige resultater og en krevende utenomsportslig vår. Det er han selv som har brettet opp ermene og gjort de endringene som skal til for å kjempe om gull og medalje i Falun, sier Djupvik til NRK.

Mye uavklart

Etter forrige sesong, og kjøringen i alkoholpåvirket tilstand, krevde Coop store endringer i støtteapparatet, og at Petter Northug avsluttet samarbeidet med Nye Høyder.

Northug gikk med på kravene fra Coop men ønsker å jobbe videre med manager Are Sørum Langås, og forholdet til Nye Høyder er ikke avsluttet - selv om Sørum Langås ikke lenger jobber der.

Nå fortsetter jakten på en ny trener for Northug.

– Dette vil vi komme tilbake til når vi har noe å meddele, skriver Are Sørum Langås i en SMS til TV 2.

Morten Aa Djupvik har ikke besvart TV 2s henvendelser tirsdag.