Ny nordmann klar for Katjusja

Sven Erik Bystrøm blir lagkamerat med Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff har sørget for Katjusja-jubel i Tour de France. Nå har det russiske storlaget signert nok en nordmann. 

Sven Erik Bystrøm signerte mandag en toårskontrakt med Katjusja og blir dermed Kristoffs lagkamerat fra og med 1. august.

– Jeg er veldig stolt over at vi i går fikk til en avtale med en ung og talentfull norsk rytter i Sven Erik Bystrøm. Vi har analysert treningsresultatene og blodverdiene hans, og her snakker vi om fremtiden. Han er en ny norsk rytter for fremtiden, sier Katjusja-sjef Viatsjeslav Jekimov til TV 2.

– Kommer til å kjøre Arctic Race
Jekimov avslører allerede nå at den unge nordmannen vil bli å se i det TV 2-sendte rittet Arctic Race i midten av august.

– Ja, vi kommer til å sende ham til Arctic Race. Det er et veldig viktig ritt for Kristoff og han har bedt om hans støtte der, sier han.

– Hva vil det bety for Kristoff å få en ny nordmann på laget?

– Først og fremst så snakker vi ikke bare om han som lagkamerat, men også det å ha en treningspartner og venn. Jeg ser på det som at vi bygger et tog til Alexander Kristoff.

BLIR EN DEL AV ELITEN: Sven Erik Bystrøm er fra og med 1. august Katjusja-rytter.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
BLIR EN DEL AV ELITEN: Sven Erik Bystrøm er fra og med 1. august Katjusja-rytter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

– En fordel med Kristoffs status
Bystrøm selv er svært fornøyd med å bli Kristoffs nye lagkamerat på det russiske laget.

– Det blir veldig fint. Vi har jo vært treningskamerater en stund, og nå blir vi også lagkamerater. Jeg føler meg litt ekstra trygg siden han har den statusen i laget som han har. Det gir meg kanskje en litt mykere overgang. Det er på mange måter Alexander og Stein Ørn som har vært veiviseren min inn i laget, avslører han.

Bystrøm har i lengre tid blitt linket til Katjusja, og 22-åringen gleder seg til å bytte ut Østerhus-Ridley-drakten med den lett gjengkjennelige Katjusja-trøyen.

– Dette er jo noe jeg har jobbet mot lenge. Nå har jeg oppnådd et nytt steg i karrieren, og jeg ser frem til å prøve meg på det nivået, sier Bystrøm til TV 2, og legger til:

– Først og fremst blir det en læringsprosess i starten hvor det handler om å takle nivået og komme inn i det. Så blir jeg sikkert satt til litt grovarbeid. Men jeg kommer til å være ydmyk i forhold til de arbeidsoppgavene jeg får fra starten av, og forhåpentligvis etter hvert bevise nok til at jeg får noen sjanser selv, sier han.

– Hvilken rolle i laget ser du for deg?

– På sikt så håper jeg å prestere i halvkupert terreng. Der trives jeg best. Jeg er innstilt på å gjøre en god jobb for laget i starten, sier Bystrøm.

– Kommer til å tilpasse seg nivået
Bystrøms agent, Joona Laukka, har i lengre tid jobbet med å få på plass en avtale, og finnen tror Haugesund-gutten kommer til å finne seg relativt raskt til rette på syklingens øverste nivå.

– Det blir en stor mulighet for ham, men også laget gjorde en god «deal». De får en god rytter med potensial, sier den tidligere syklisten.

– Kommer han til Katjusja for å jobbe for Kristoff, eller kommer han til å kjøre for egne resultater også?

– Som alle på laget vil han jobbe for kollektivet. Han blir nå en del av laget, og dette er starten på hans proffkarrière. Han kan ta det steg for steg, men jeg tror han er klar for dette. Han er veldig god trent, så han kommer til å tilpasse seg nivået fort.