– Ikke uvanlig med drapstrusler 

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har opplevd drapstrusler fra supportere flere ganger og holder seg nå borte fra sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skien/Lillestrøm (TV 2): – Jeg har ikke sett klippet med Rekdal, men det er ikke noe uvanlig med hets og sjikane. Det opplever jeg ofte, forteller Dag-Eilev Fagermo da TV 2 møter han på Skagerak Arena. 

– Du må være hardhudet
Han reagerer på sms-ene trenerkollega Rekdal har mottatt.

– Det er jo selvfølgelig langt over streken, og det er jo de menneskene som sender disse meldingene som har problemer dessverre. Selv har jeg fått lignende meldinger på både sms og mail, understreker han.

Mannen som er i ferd med å posisjonere Odd som en reell medaljekandidat i Tippeligaen er ikke kjent for å gå stille i dørene. Han tror det er nettopp derfor han er et

– Både jeg og Rekdal må jo innse at vi nok ikke er de mest beskjedne trenerne heller, så det er kanskje populært å ta oss litt. Jeg har opplevd alt fra drapstrusler på egen familie, til at hele Brann Stadion har stått og sunget at "Fagermo er et svin". Så skal du ha en sånn toppjobb som det vi har må vi være hardhudet,
enkelt og greit.

Holder seg borte fra sosiale medier
– Lar du det gå inn på deg?

– Nei, det har ikke gjort det. Jeg lærte meg tidlig at jeg ikke kunne sitte å lese debattforum og den type ting, så det gjør jeg aldri. Jeg holder meg helt unna sosiale medier, og det tror jeg er lurt for hvis du blir med i en sånn prosess vil det prege deg.

– Men skal det ikke være lov å ha meninger uten å risikere drapstrusler?

– Jeg tror produktet dør hvis det ikke er engasjement, og det skal være engasjement fra supportere også. Samtidig er norsk folkeskikk alltid en god regel.

Han mener det blir for enkelt å legge ansvaret over på fotballforbundet, og klubbene.

Du kan ikke la forbundet ta et sånt problem alene. Det er først og fremst et samfunnsansvar. Foreldre, skole, utdanning osv. at vi lærer folkskikk. Fotballbanen skal være et sted å vise følelser, men det må være innenfor norsk folkeskikk. Det tror jeg de fleste skjønner hva er.

– Alltid noen som ikke tåler trynet ditt
Flere spillere har også fått merke sjikane på kroppen, og Bjørn-Helge Riise har måttet ty til skjult nummer.

– Nå har jeg heldigvis skjult nummer, så jeg får ikke så mange stygge tekstmeldinger som Kjetil har fått, men jeg har opplevd mye på tribunen, sier Riise. 

Han tror likevel som Fagermo at du er mer utsatt når du ytrer meningene dine i media.

– Vi er frittalende, byr på oss selv og gjemmer oss ikke akkurat unna. Så da vil det alltid være den prosenten av befolkningen som trives med det og syns det er helt ok, også vil du alltids ha den prosenten som må slenge litt med leppa og ikke tåler trynet ditt, understreker han.