LAR KJÆRESTEN ARVE: Skuespiller Philip Seymour Hoffman, som døde i februar i år, testamenterte bort formuen sin til kjæreste gjennom mange år. Her er han fotografert i Oakland i California i 2011. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/Files
LAR KJÆRESTEN ARVE: Skuespiller Philip Seymour Hoffman, som døde i februar i år, testamenterte bort formuen sin til kjæreste gjennom mange år. Her er han fotografert i Oakland i California i 2011. Foto: REUTERS/Robert Galbraith/Files

Philip Seymour Hoffman nekter barna millionarv

Derfor etterlater den avdøde skuespilleren alt til kjæresten. 

Skuespiller Philip Seymor Hoffman ble funnet død i sin Manhattan-leilighet i februar i år, 46 år gammel. Oscar-vinneren hadde tatt en overdose. 

Igjen står hans kjæreste og samboer Mimi O’Donnell, samt parets tre barn på ti, sju og tre år. I dag melder New York Post at barna ikke arver en krone av hans formue, som er anslått til nærmere 217 millioner kroner.

Til tross for at regnskapsføreren hans, David Friedman,  mente at han burde sette av penger til barna, nektet Hoffman. Han ønsket nemlig at barna skulle lære å jobbe for pengene, og ikke vokse opp bortskjemte og privilegerte. Hele formuen går dermed til barnemoren.

Trodde ikke på ekteskap

I rettsdokumentene som følger arveoppgjøret, forteller Friedman at Hoffman hadde gitt uttrykk for at barnas mor uansett ville ta vare på barna. 

I de samme papirene er det også dokumentert at Hoffman og O'Donnells forhold nærmest var likestilt med å være gift, og at grunnen til at de ikke hadde giftet seg var at han ikke trodde på ekteskap. De to møttes da de jobbet på en teateroppsetning sammen i 1999.

Ønsket at barna skulle vokse opp i utvalgte byer

Det var ikke bare tanker om fordeling av penger Hoffman ønsket å etterlate seg.

I et testamente skuespilleren skrev i 2004, da kun sønnen Cooper var født, ytret Hoffman også et sterkt ønske om at hans barn skulle vokse opp i eller i nærheten av Manhattan, Chicago, Illinios eller San Fransisco – og ikke i Hollywood.

– Grunnen til det er at sønnen min dermed vil bli eksponert for kulturen, kunsten og arkitekturen som disse byene tilbyr, skrev han. 

Vant Oscar for forfatterrolle

Hoffman hadde sin første rolle i TV-serien «Law & Order» i 1991, og er også kjent som regissør, film- og teaterskuespiller.

Han har spilt i filmer som The Big Lebowski (1998), Den talentfulle mister Ripley (1999), Almost Famous (2000), og Maktens Menn (2011). og vant i 2006 en Oscar for beste mannlige hovedrolle i filmen Capote hvor han spilte forfatteren Truman Capote.

Her til lands var Hoffman sist å se på kinolerretet i den andre filmen i triologien Hunger Games, hvor han blant andre spilte mot stjerneskuddet Jennifer Lawrence.

Slet med narkotikamisbruk

Det skulle bli en giftig blanding av blant annet kokain og heroin som til slutt førte til Hoffmans død.

Skuespilleren har tidligere innrømmet at han slet med narkotikamisbruk, og skal angivelig ha tatt inn på en avvenningsklinikk senest i fjor.