OFTE PÅ EGENHÅND: Mens Marcel Kittel har et eget spurttog til disposisjon, må Alexander Kristoff ofte klare seg alene i spurtene. Det har gitt to etappeseirer til nå.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OFTE PÅ EGENHÅND: Mens Marcel Kittel har et eget spurttog til disposisjon, må Alexander Kristoff ofte klare seg alene i spurtene. Det har gitt to etappeseirer til nå. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kittel etterlyser Katjusja-hjelp

Mener Alexander Kristoffs lag slipper billig unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carcassonne (TV 2): Marcel Kittel var alt annet enn fornøyd da han spurtet i mål til 11. plass på søndagens sprint i Nimes.

Tyskeren mistet lagkameratene sine på de avsluttende kilometerne. I spurten var han sjanseløs da Alexander Kristoff dro til like før mål.

Se begge Kristoffs Tour-seire i bunnen av saken!

Etter målgang var det tydelig at han mente Katjusja jobbet for lite for å taue inn bruddet. På de flate etappene har Giant-Shimano og Lotto-Belisol tatt ansvar for å kjøre utbrytere. Katjusja har sluppet billigere unna.

- Det er fint av vi kan regne med Katjusja heretter, sa en snurt Kittel i målområdet.

I dag gjentok han at Katjusja i større grad bør kontrollere løpene fremover.

- Jeg synes det. Alexander Kristoff viste i går hva han kan gjøre i en sprint. Han har et sterkt lag rundt seg. Vi hadde vært fornøyde om laget hadde støttet ham og også oss for at det skal bli spurtavslutning, sier Kittel til TV 2.

Kinesiske Ji Cheng, med kallenavnet "breakaway killer", har gjort en manns jobb i front av hovedfeltet for å taue inn utbrytere. Også Andre Greipels lagkamerater i Lotto-Belisol har passet på at bruddet ikke slipper for langt foran. På kuperte etapper med vinnersjanser for Peter Sagan har Cannondale tatt ansvar.

Nå vil Kittel at Katjusja skal bli mer aktive.

- Selvsagt har vi kommunikasjon mellom hverandre. I det et brudd går ser alle etter allierte som kan hjelpe. Det er tydelig at de andre sprintlagene også ønsker en sprint. Da burde de også jobbe for det. Det er bare fair at alle lagene putter en mann i front for å hjelpe, sier han.