Bekreftet: Ingebrigtsen tar over som RBK-trener

– Et sjansespill av Rosenborg, mener TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen.

Trondheim/Bergen (TV 2): Kåre Ingebrigtsen tar over den ledige jobben som hovedtrener i Rosenborg etter at Per Joar Hansen fikk sparken mandag. Det bekrefter Rosenborg på sine hjemmesider.

Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistent i RBK, men fratas enkelte oppgaver fra den nåværende jobben som sportsdirektør.

Ingebrigtsen er i første omgang ansatt på en kontrakt ut 2014. Også Mikael Dorsin vil få en rolle i trenerteamet.

Presenteres mandag
Den tidligere Ranheim- og Bodø/Glimt-treneren kommer fra jobben som assistenttrener for Kjell Jonevret i Viking. Ingebrigtsen ble presentert på en pressekonferanse mandag kveld.

– Jeg tror det er en av de raskeste prosessene i verdenshistorien. Jeg var på Viking-trening i morges, nå står jeg her. Når Rosenborg ringer, da takker du ja, sa Ingebrigtsen på pressekonferansen.

– Jeg er stolt over å være hovedtrener i Rosenborg. Det er en tøff jobb, men jeg gleder meg veldig. Det er en fantastisk spillergruppen, en fantastisk klubb. Jeg er sikker på at vi har en spillergruppe som vil være med på å utvikle meg, og jeg har mulighet til å utvikle dem, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Se pressekonferansen med Ingebrigtsen, Koteng og Hoftun i videovinduet nederst på siden!

– Sjansespill av Rosenborg
TV 2s fotballekspert, Mini Jakobsen, innrømmer at han ble overrasket over å høre Ingebrigtsens navn i forbindelse med den ledige trenerjobben.

– Først ble jeg veldig overrasket. Han er jo assistent i Viking og under kontrakt med dem, men fra hans synspunkt er det en strålende mulighet, sier Mini til TV 2.

– Rosenborg har nok gjort dette fordi Ingebrigtsen kjenner klubben og vet hvordan de skal fremstå. Men det trodde de jo for så vidt med «Perry» også...

Men selv om Mini er klar på at Ingebrigtsens egenskaper kan passe RBK bra, mener han at klubben «gambler» med å ansette 44-åringen.

– Det er et sjansespill av klubben. Han har vært i klubben tidligere og har erfaring som hovedtrener i Glimt, selv om det ikke gikk så veldig bra der. At det blir en unisont hurra rundt klubben, det tror jeg ikke, sier Mini.

– Flåsete å snakke om gull
Ingebrigtsen sier at det var hans kjærlighet overfor Rosenborg som fikk ham til å forlate Viking på dagen. Han åpner for å fortsette også etter årets sesong, men er klar på at det må være til Rosenborgs beste.

– Dersom det er best for Rosenborg, så vil jeg det. Men nå skal vi kjøre denne prosessen. Vi skal være flinke underveis – evaluere oss selv og klubben. Så skal vi stå enda bedre rustet for neste år, sier Ingebrigtsen.

Nå venter en uke med knalltøffe kamper for den nye RBK-treneren. Returkamp i Europaliga-kvalik og toppkamp mot Molde i Tippeligaen står på programmet. Ingebrigtsen tror det kan bli tøft å ta igjen den suverene serielederen.

– Å snakke om gull når Molde ligger såpass langt foran – det blir flåsete. Vi skal definitivt slåss om medalje. Klarer vi å utfordre Molde, så har vi gjort en veldig bra høst.

Rosenborg har startet en prosess for å se på strukturen i klubbens sportslige vurdering. På pressekonferansen kom det også frem at Rosenborg ikke lenger vil operere med stengte treninger.

– Naturlig at han er interessert
Tidligere mandag var TV 2 i kontakt med styreleder i Viking, Dag Husebø. Han var klar på at klubben ikke hadde lyst til å gi slipp på en ressurs som Ingebrigtsen, men at han skjønner at trønderen vil utforske muligheten.

– Kåre Ingebrigtsen har en lang fortid i Rosenborg. I så måte vil det være naturlig for ham å være interessert i en sånn jobb, sa Husebø.

Ingebrigtsen hadde en klausul i kontrakten med Viking som gjorde at han kan forlate sin nåværende jobb til fordel for en jobb som hovedtrener.

Rosenborg måtte betale en kompensasjon for at Ingebrigtsen kunne skifte beite.

Tilbake til Trondheim
Ingebrigtsen har tidligere vært assistenttrener i Rosenborg under Trond Henriksen etter at Knut Tørum ga seg i 2007.

Etter å ha ledet Bodø/Glimt fra 2007 til 2011, ble Ingebrigtsen assistenttrener i Viking sommeren 2012.

Ingebrigtsen har også representert Rosenborg som spiller på 80- og 90-tallet.