LANGFLAT: Skuespiller Jason Biggs ligger langflat etter å ha tråkket i salaten i sosiale medier. Her er han fotografert i New York i fjor. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
LANGFLAT: Skuespiller Jason Biggs ligger langflat etter å ha tråkket i salaten i sosiale medier. Her er han fotografert i New York i fjor. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Hollywood-stjerne unnskyldte seg for skandaletweets på TV

«Orange is the new black»-skuespiller Jason Briggs opprørte fansen med Malaysian Airlines-spøk. Nå angrer han.

Skuespiller Jason Biggs (36) ble upopulær på Twitter etter at han vitset om Malaysia Airlines etter at et av selskapets passasjerfly ble skutt ned i Ukraina i forrige uke

– Noen som vil kjøpe Malaysian Airlines-bonuspoengene mine? skrev han på sin egen Twitter-konto, før han fulgte opp med: 

– Helt seriøst, HVORDAN SKYTER DU NED ET KOMMERSIELT FLY VED EN FEILTAGELSE? Ugh.

Meldingene skapte sterke reaksjoner, og mandag morgen kom en TV-sendt unnskyldning fra Biggs, melder Hollywood Reporter.

Angrende Biggs: – Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd

Det var i talkshowet «The View» at Biggs, som er kjent fra blant annet «Orange is the new black» og «American Pie», kom med unnskyldningen.

– Det var virkelig ikke vondt ment, men jeg var dum. Det var dårlig timing. Jeg har alltid prøvd å finne humor i situasjoner ... Det er sånn jeg reagerer og sånn jeg takler ting, forklarte han.

Etter at de første reaksjonene på flykrasj-humoren tikket inn i sosiale medier, valgte skuespilleren først å forsvare seg og egen humor, samtidig som han gikk til angrep på de som ikke tålte spøken. Det angrer han på i dag.

– Jeg skjønte ikke omfanget av hva som hadde skjedd. Jeg tenkte ikke. Jeg har ingenting annet enn sympati for ofrene og deres familier. Jeg har lært leksa mi, og vil gjerne gå videre, sa han i TV-programmet.

Slettet Twitter-oppdateringer

Det er ikke bare amerikanske TV-seere som får oppleve en langflat Hollywood-stjerne. Også på Twitter-kontoen hans syder det av anger.

– Hei alle sammen. Ok, jeg sletter mine tidligere tweets. Folk ble fornærmet, og det var ikke min hensikt. Beklager til de av dere som ble det. Dette er selvsagt en fryktelig tragedie, og alle – inkludert meg selv – er triste og sinte. Sender positive tanker til ofrene og deres familier. 

Biggs understreker også at det ikke er noen PR-rådgiver som har fått ham til å ty til tastaturet for å si unnskyld.

– Ingen har tvunget meg til å skrive disse tweetene, jeg har rett og slett forstått at kommentarene mine kan ha blitt oppfattet som ufølsomme og dårlig timet. Det beklager jeg.