UNG BRUDGOM: Saneie Masiela (9) ble verdens yngste brudgom da han i fjor giftet seg med Helen Shabangu (63). Nå ha de fornyet løftene. FOTO: Barcroft.
UNG BRUDGOM: Saneie Masiela (9) ble verdens yngste brudgom da han i fjor giftet seg med Helen Shabangu (63). Nå ha de fornyet løftene. FOTO: Barcroft.

Her gifter Saneie Masiela (9) seg med Helen Shabangu (63)!

Den unge gutten valgte ekteskap for å blidgjøre forfedrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For andre gang har Saneie Masiela (9) blitt verdens yngste brudgom.

I en tradisjonell seremoni i landsbyen Kildare i Mpumalange i Sør-Afrika fornyet han og hans utkårede ekteskapsløftene, foran om lag hundre gjester. 

Og bruden? Hun er en 62 år gammel, gift fra før av, og har fem voksne barn – alle mer enn dobbelt så gamle som hennes ektemann. 

Nasiela og Shabangu giftet seg i fjor, etter at niåringen hevdet at forfedrene hans hadde bedt ham om å gifte seg. 

Når har de fornyet bryllupsløftene i en tradisjonell seremoni, for å gjøre ekteskapet offisielt, ifølge skolegutten selv. 

Flere av de deltakene gjestene skal ifølge mirror ha beskrevet ekteskapet som kvalmende. Men de nygifte får støtte fra familien: 

Til og med Shabangus første ektemann, Alfes Shabangu, var tilstede ved seremonien. Han uttalte at han synes ekteskapet mellom hans kone og den svært mye yngre gutten er uproblematisk:

– Barna og jeg er lykkelige, fordi vi ikke har noe problem med at de gifter seg. Jeg bryr meg ikke om hva andre sier, sa han.

– Jeg er veldig glad for at gutten valgte meg. Familien min støtter meg, og forstår at alt dette kun er en del av det å gjøre forfedrene lykkelige, sa bruden selv. 

Den unge brudgommen sier han giftet seg med Helen Shabangu fordi han elsker henne, men planlegger likevel å finne seg en kone på sin egen alder når han blir eldre.