Perry kritiserte RBK-ledelsen: – Flere bør evalueres

Per Joar Hansen er uenig i Rosenborgs avgjørelse om å gi ham sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag formiddag kom meldingen om at Per Joar Hansen er ferdig i Rosenborg. Den avsatte RBK-treneren holdt mandag ettermiddag en pressekonferanse i Meråker. 

– Flere bør evalueres
Der tok Hansen et oppgjør med ledelsen i klubben.

– Etter 17 måneder i klubben er jeg klar på at strukturen må endres. En klubb som Rosenborg må ha én person som er ansvarlig, sier Hansen.

– Sånn som ting er organisert - det er ikke godt nok for Rosenborgs størrelse. Den som er hovedtrener må ha det fulle ansvaret for kjøp og salg av spillere. Konsekvenser av spillere. Kultur, media og ledelse. Altså én person som spillerne forholder seg til. Jeg tror det blir kjempeviktig i årene som kommer å se på den strukturen.

Se pressekonferansen med Per Joar Hansen i opptak øverst på siden!

Hansen dro frem et eksempel som illustrerer hans poeng.

– Vi har et eksempel med en spiller jeg knapt har sett, Emil Larsen (Emil Nielsen journ. anm), som ble hentet nå fra Danmark. Han er en spiller jeg ikke har sett en gang. Sånn kan det ikke foregå når du henter spillere til en klubb. Jeg ser at det kan bli en suksess, men i min verden må trenere se spillere før man signerer.

Hansen reagerer spesielt på «evalueringskulturen» i klubben. Han mener samtidig at det er «for mange kokker som er med og bestemmer».

– Nå er det elleve eller tolv trenere som er blitt evaluert bort, mens de som evaluerer fortsatt sitter. Mitt forslag er at flere evalueres, sier Hansen.

– RBK har utviklet en voldsom evalueringskultur - spesielt av treneren som sitter på posten. Den 23. 3 i ble jeg evaluert som så god at jeg ble spurt om å forlenge kontrakten. Den 21. 7 er jeg evaluert som for dårlig. På tre måneder viser det spennvidden i bransjen. I samme tidsrom fikk Bård Wiggen forlenget kontrakten på bakgrunn av god jobb. En trener som har meritter fra FC København i Champions League og FC Köln i Bundesliga. Han har 15-20 års trenererfaring i Norge. Du finner knapt en trener med bedre erfaring. Han har også fått sparken i dag.

– RBK må tre tilbake
«Perry» savner en lignende rolle for klubbens hovedtrener som Nils Arne Eggen hadde.

– Han bestemte alt som skjedde. Det var hans store styrke. Det fikk han fullmakt til å gjøre også, sier Hansen.

«Perry» råder også klubben til å se på ambisjonsnivået. Han mener at Rosenborg ikke lenger kan tenke på seg selv som en Mesterliga-klubb.

– Jeg tror mange i og rundt styret er fast med Champions League, og ser på klubben som en Champions League-klubb. Jeg tror det er fornuftig å tre tilbake, realitetsorientere og se hvor Rosenborg er i dag, også i skandinavisk målestokk, sier Hansen.

– Ambisjonen som er nedfelt i klubben er «alltid Europa». Man skal bli blant de tre beste i serien. I fjor ble vi nummer to og gikk til cupfinalen. Vi var innenfor ambisjonen, men det ble opplevd som for dårlig av styret i klubben, sier Hansen.

– Fikk øksen
48-åringen fortalte på pressekonferansen at han fikk en SMS tidlig mandag. Der fikk han beskjed om å møte på kontoret til styreleder Ivar Koteng.

– Der satt han og Erik Hoftun. Der fikk jeg øksen, sier Hansen, som er uenig i klubbens avgjørelse.

– Jeg er selvsagt skuffet og uenig i avgjørelsen, men samtidig er det sånn det er i denne bransjen. 

Han innrømmer at RBKs bunnivå har vært for svakt denne sesongen. Han peker på tapene for Ranheim og Sligo som bunnpunkt.

– Ingen som blir upåvirket av fansen
Fansen har i lang tid krevd at både Hansen og Hoftun skal få sparken i Rosenborg. Hansen innrømmer at fansens mange markeringer har påvirket ham.

– I dagens medieverden, med sosiale medier og alt som er, så er det ingen som blir upåvirket av sterke opinionsdannere. Fansen er alltid sterke opinionsdannere som fort skaper følelser og rystelser innad i en klubb. Det er få som ikke blir upåvirket av det. Da er det fort gjort å ta beslutninger på bakgrunn av det, Hansen.

– Rosenborg har en fantastisk bra fans som støtter klubben på en veldig god måte. Nå håper jeg for Guds skyld at de snur bannerne riktig vei og er med på det som skjer fremover.