KAN VÆRE AKTUELLE: Tom Nordlie og Dag-Eilev Fagermo, her fra et møte mellom Lillestrøm og Strømsgodset i 2007, har begge fått nye jobber siden den gangen. Nå er de begge blant navnene som nevnes i forbindelse med stillingen som ny trener i Rosenborg. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
KAN VÆRE AKTUELLE: Tom Nordlie og Dag-Eilev Fagermo, her fra et møte mellom Lillestrøm og Strømsgodset i 2007, har begge fått nye jobber siden den gangen. Nå er de begge blant navnene som nevnes i forbindelse med stillingen som ny trener i Rosenborg. Foto: Kyrre Lien/Scanpix

TV 2s ekspert: – Slik bør RBK tenke når de ansetter ny trener

Petter Myhre mener mange trenere kan være Rosenborg-aktuelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg er på trenerjakt på ny, etter at Per Joar Hansen fikk sparken mandag.

Avgjørelsen ble tatt allerede forut for helgens Tippeliga-runde, og RBK-ledelsen har derfor allerede hatt noen dager på å se etter aktuelle erstattere.

Les også: Her vet ikke Perry at styret har bestemt å sparke ham

Nå skal de ha på plass en erstatter ut sesongen, og bruke tid på å finne «Perrys» endelige erstatter.

– Vi skal starte med å definere hva vi vil ha, så skal vi prøve å finne vedkommende og så prøve å ansette vedkommende, sier styreleder Ivar Koteng til TV 2 Sporten.

Slik mener TV 2s ekspert de bør gjøre det
TV 2s fotballekspert Petter Myhre er svært usikker på hvilket trenernavn som blir det neste på Lerkendal.

– Jeg vet ikke. Det har vært litt av utfordringen. Det har ikke vært noen rød tråd i det. Du ser hvor vanskelig det er. Selv med Erik Hamrén, da han hadde suksess, var det masse negativt. Uansett hvem de ansetter så mener jeg man bør plukke det beste fra den tiden da de var best, se hvilken del av det som fungerer i dagens fotball og videreføre dette, uten at man skal gå for en blåkopi av det som ble gjort den gangen.

– Det har jeg ikke noen tro på. Uansett hvem som kommer inn så må de la vedkommende få tid, og de må ikke la seg stresse av omgivelsene. Man drar hele tiden paralleller til Nils Arne Eggen, og hvis man skal sammenligne med det så er det ingen trenere innenfor Rosenborgs budsjett som er gode nok, sier han.

Adresseavisen meldte tidligere mandag at både Odd-trener Dag Eilev Fagermo, eks-RBK-sjef Trond Sollied og den rutinerte Tippeliga-treneren Tom Nordlie skal være blant navnene som er blitt diskutert i klubbens styre. Petter Myhre vil ikke peke på noen eksakte navn, men mener det er mange aktuelle kandidater.

– Hvis listen ligger på å prestere bra i Mesterligaen og vinne serien med ti-tolv poeng hvert år så er det umulig. Men det er mange dyktige trenere og det er mange som kan få Rosenborg til å bli et stabilt topplag i Norge sammen med andre lag, samt lede dem til Europaliga-gruppespill. Der mener jeg listen bør ligge, sier TV 2-eksperten.

Mini er spent på umiddelbar framtid
Siden Eggen ga seg i 2002 har i tur og orden Åge Hareide, Ola By Rise, Per Joar Hansen (to ganger), Per-Mathias Høgmo, Knut Kjartan Tørum, Trond Henriksen, Erik Hamrén, Nils Arne Eggen (igjen) og Jan Jönsson forsøkt seg i trenerstolen hos klubben som vant 13 strake ligatitler mellom 1992 og 2004.

Myhres kollega i TV 2s ekspertkorps, Mini, er også meget spent på hvem som skal lede Rosenborg allerede i nærmeste framtid. I løpet av den neste uken skal trønderne møte både Sligo Rovers i Europaligaen (1-2 som utgangspunkt etter første kamp) og Molde til toppkamp i Tippeligaen.

– Det som er spennende nå er hva Rosenborg tenker treningsmessig. Hvem er det som skal lede laget? Nå er både Bård Wiggen og «Perry» borte. Hva finnes det av interne krefter? Du har Ola By Rise, som sitter i styret, og du har Bjørn Hansen som går der oppe, men som begynner å bli gammel, sier eks-RBK-vingen.

Tidligere trener Trond Henriksen er også en del av klubbens utviklingsavdeling, mens mange også har nevnt 72 år gamle Nils Arne Eggen som nok en midlertidig løsning.

– Nils Arne går jo på dialyse, så at han skal være et alternativ har jeg vondt for å se. De kreftene tror jeg ikke er der, så jeg er veldig spent på hva de kommer opp med og hva som skal være ut sesongen, sier Mini.