Her hisser Cavendish seg opp over Suárez-spørsmål

Journalist ble bedt om å forlate Cavendish' pressekonferanse da Kristoff-konflikten ble tema.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carcassonne (TV 2): Mark Cavendish sørget for at Simon Gerrans fikk et ublidt møte med asfalten på den første etappen av årets Tour de France.

Alexander Kristoff likte dårlig måten Mark Cavendish spurtet på.

Ifølge nordmannen spurtet Cavendish på en farlig måte - noe han fortsatt står for.

Se video av hendelsen i bunnen av saken!

Ifølge BBC vurderte Cavendish å saksøke nordmannen for noen uttalelser Kristoff kom med til nettstedet cyclingnews.com, men briten avviser nå at det kommer til å skje.

På et pressemøte i dag fortalte Cavendish om situasjonen.

- Jeg kommenterte at det han sa var litt ubarmhjertig. Jeg var skadet, og han insinuerte at jeg krasjet med vilje. Alle som kjenner meg vet at det ikke er sant. Alle som kjenner sykkelryttere vet at det ikke er sant, sier Cavendish til TV 2.

Det ble så tilløp til dramatikk da en RTL-journalist spurte Cavendish om sammenligningen med Luis Suarez. Journalisten ble bedt om å forlate intervjusonen.

- Hvorfor ble du så sint da noen sammenlignet deg med Luis Suarez, spurte journalisten.

- Ble jeg sint?, repliserte Cavendish, og la til:

- Først sier du at jeg ble sint. Nå sier du at du hørte at jeg ble sint. Var du der? Nå er jeg bare glad for å være her med Omega Pharma-Quick Step, fortsatte Cavendish.

Cavendish og Kristoff bor tilfeldigvis på samme hotell i Carcassonne på Tourens andre hviledag, og Cavendish kunne fortelle at han fulgte nøye med på nordmannens seier på søndag.

Han mener Katjusja-stjernen har tatt store steg den siste tiden.

- Alexander har gjort det bra. Han har vunnet to etapper i tillegg til Milano-Sanremo. Han har vist at han er en sprinter som kan vinne på det øverste nivået. Det er fint å se, sier Cavendish.