Mini: – Kan virke som om listen ligger for høyt

TV 2s fotballekspert er ikke voldsomt overrasket over at RBK kvitter seg med Per Joar Hansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per Joar Hansen er ferdig i Rosenborg, noe klubben selv meldte på sine hjemmesider mandag formiddag.

Les også: Per Joar Hansen har fått sparken

RBK-sjefen må forlate jobben til tross for at de ligger på 2. plass i serien og også havnet på samme plass forrige sesong.

– Det er litt overraskende, men ikke så voldsomt. Jeg oppfatter det jo nesten som om klubben hadde tenkt å jobbe seg gjennom dette. Det er fryktelig synd at en klubb som Rosenborg nå ser seg nødt til å avslutte forholdet med treneren når du fikk 2. plass i fjor og 62 poeng, og i år også ligger på 2.plass, sier TV 2 Sportens fotballekspert Mini til tv2.no.

Se hva Mini sa da han ble intervjuet på TV 2 Sportskanalen i videovinduet øverst!

– I lys av hvordan de opptrer var det det riktige å gjøre
På RBKs hjemmesider blir det oppgitt at svake resultater, kombinert med svak prestasjonsmessig utvikling, er årsaken til det drastiske tiltaket

– Det kan virke som om klubben har en så høy målsetting og legger listen så høyt at det er vanskelig å lykkes. Samtidig ser man hvordan de opptrer på banen og hvordan publikum reagerer. I lys av det var dette det riktige å gjøre.

– Man sier jo ofte at trenere mister garderoben, og jeg har skjønt at spillerne har mistet troen på det man har holdt på med og på hvordan man har trent. Det er veldig lite energi, analyserer Mini.

– Nils Arne har ødelagt for mange ved å være så god
Den tidligere RBK-vingen følger klubben tettere enn de fleste, og poengterer at de fremdeles er helt i toppen av Tippeligaen når det gjelder hvor mye penger som brukes.

Mini
Man går og ser på fotball for å bli underholdt, og nå for tiden har det ikke vært slik at man har blitt det. Gamle spillere står og diskuterer på tribunen, og sier det ikke er slik RBK skal fremstå. Man kan ikke gjemme bort det faktum at dette ikke er slik Rosenborg ønsker å fremstå.

– Man skal selvfølgelig huske på at klubben er den som bruker mest penger og har størst budsjett. Da skal man være på toppen. For Rosenborg sin del handler det også om hvordan man opptrer på banen. Man går og ser på fotball for å bli underholdt, og nå for tiden har det ikke vært slik at man har blitt det. Gamle spillere står og diskuterer på tribunen, og sier at det ikke er slik RBK skal fremstå. Man kan ikke gjemme bort det faktum at dette ikke er slik Rosenborg ønsker å fremstå, sier Mini.

Per Joar Hansen må forlate jobben som hovedtrener for Rosenborg for andre gang, og i perioden etter den eventyrlige suksessen klubben hadde med med 13 ligatitler på rad har flere profilerte trenere mislyktes på Lerkendal.

– Det er klart at det er et tankekors for klubben. Det startet vel allerede i 2004 da Ola By Rise fikk sparken etter gull, så den historien er tøff. Nils Arne har ødelagt for mange ved å være så god. Historien til Rosenborg tar livet av mange trenere, sier Mini.