RETURNERER TIL GAMLEKLUBBEN: Dider Drogba ble i dag presentert som ny Chelsea-spiller. (FOTO: twitter/chelseafc)
RETURNERER TIL GAMLEKLUBBEN: Dider Drogba ble i dag presentert som ny Chelsea-spiller. (FOTO: twitter/chelseafc)

Drogba tilbake til Chelsea

Kraftspissen returnerer til Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-legenden Didier Drogba returner til Stamford Bridge.

Det bekrefter London-klubben på sine hjemmesider.

36-åringen ankommer gratis, ettersom kontrakten med hans forrige arbeidsgiver tyrkiske Galatasaray var gått ut, og har skrevet under en ettårskontrakt med Premier League-klubben.

En enkel avgjørelse

Til Chelseas offisielle hjemmeside forteller Drogba at det var en enkel avgjørelse å returnere til London. 

– Det var en enkel avgjørelse. Jeg kunne ikke si nei til å jobbe sammen med José igjen. Alle vet hvilket forhold jeg har til denne klubben og jeg har alltid følt meg hjemme her.

– Mitt ønske om å vinne er fortsatt som før og jeg ser frem til å hjelpe dette laget. Jeg er spent på det neste kapitlet i min karriere. 

José Mourinho forklarer enkelt hvorfor han har valgt å hente tilbake sin gamle disippel. 

– Han kommer hit fordi han er en av de beste spissene i Europa. Jeg kjenner hans personlighet veldig godt og jeg vet at han kommer hit for å skape mer historie. 

Stor suksess i første periode

Drogba signerte for første gang for Chelsea i juli 2004, og etter åtte suksessfulle år i klubben forlot han dem på best mulig måte sommeren 2012.

I sin siste kamp for klubben satte han nemlig inn det avgjørende straffesparket i Mesterliga-finalestraffekonkurransen mot Bayern München, i en kamp der han også hadde scoret i ordinær tid.

I tillegg til Mesterliga-triumfen vant ivorianeren også tre ligatitler, fire FA-cuptroféer og to ligacuppokaler, og scoret 100 Premier League-mål.

Drogba er José Mourinhos femte kjøp for sommeren, etter signeringene av Diego Costa, Cesc Fabregas, Filipe Luis og Mario Pasalic.