FRA VM TIL PREMIER LEAGUE: Cristian Gamboa hadde et fint mesterskap i Brasil og får nå prøve seg i Premier League. Her er han avbildet på Costa Ricas pressekonferanse i slutten av juni. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT
FRA VM TIL PREMIER LEAGUE: Cristian Gamboa hadde et fint mesterskap i Brasil og får nå prøve seg i Premier League. Her er han avbildet på Costa Ricas pressekonferanse i slutten av juni. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT

Cristian Gamboa på medisinsk test hos West Bromwich

Høyrebacken redder trolig Rosenborgs økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristian Gamboa er torsdag på medisinsk test hos West Bromwich Albion. Det bekrefter Rosenborgs daglige leder, Tove Dyrhaug, overfor Adresseavisen.

– Ting skjer fort når en medisinsk test er gjennomført, men jeg kan ikke garantere noe før papirene er underskrevet, sier Dyrhaug

Det er ventet at en overgang for Rosenborg-backen vil gå i boks innen kort tid. Salget vil gi Rosenborg sårt tiltrengte midler.

Viktig salg for RBKs økonomi

Det er ingen hemmelighet at Rosenborg har slitt økonomisk de siste årene. Etter flere år med tap har konsernets egenkapital krympet til 180 millioner kroner, sammenlignet med 273 millioner kroner ved utgangen av 2006.

Ved presentasjon av årsrapporten i år ble det uttalt en ambisjon om fortsatt reduksjon av gapet mellom inntekter og kostnader, slik at klubben i 2015 vil oppnå et nullresultat.

Mens klubben jobber med kutt i ordinære kostnader, kan spillersalg vise seg å bli en nøkkel på kort sikt.

2013 ble avsluttet med et tap på 17,4 millioner kroner. Det var etter en samlet gevinst fra spillersalg på 15,7 millioner kroner. Uten spillersalg ville klubben hatt et tap på 33,1 millioner kroner.

For 2014 har Rosenborg Ballklubb budsjettert med et underskudd på 10,8 millioner kroner. Innbakt i dette er spillersalg for 12 millioner kroner.

Etter å ha solgt Nicki Bille Nielsen for fire millioner kroner, og nå trolig Cristian Gamboa for for det som rapporteres å være 20 millioner kroner, er dette målet med god margin oppnådd. 

Kan ikke love nye kjøp

Det er ikke dermed sagt at Rosenborg vil gå ut på spillermarkedet med det første.

Spillersalgene bidrar i første omgang til å justere årsresultatet ned mot null, snarere enn å gi handlingsrom for nye investeringer.

– 20 millioner kroner vil redde mye av økonomien vår, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug til VG på mandag.

Til tross for store salg er det dermed ikke gitt at trønderne får se noen nye ansikter på Lerkendal denne høsten.

– Vi må kutte kostnader på sport, så det er slett ikke sikkert at noen av spillerne som selges i sommer blir erstattet, sa sportslig leder Erik Hoftun til VG. 

Med ni poeng opp til Molde på tabelltopp, spørs det om ikke fokus i første omgang vil ligge på en sjelden opptur i styrerommet: nullresultat.