McIlroy fikk pipekonsert etter Manchester United-tabbe

Mens Rory McIlroys far og tre kompiser av ham tjente over to millioner grunnet ti år gammelt veddemål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Video med tillatelse fra Viasat!

Rory McIlroy spilte variabelt på sisterunden, men vant likevel British Open i golf søndag. Dermed dalte det pundsedler fra himmelen over flere.

Den 25 år gamle nordiren ledet med seks slag før søndagens spill i majorturneringen. Totalt endte han 17 slag under par.

– Det føles utrolig

McIlroy spilte søndag fire birdier, men gikk også på tre bogeysmeller.

Spanske Sergio Garcia var oppe to slag bak lederen, men nærmere kom han ikke.

– Det føles utrolig. Det var ikke enkelt i dag. Det var enkelte som ropte etter meg, og jeg måtte holde meg fokusert og konsentrere meg, sier McIlroy.

I mai gjorde McIlroy det slutt med Caroline Wozniacki, og like etter tok han sin første turneringsseier på PGA- og europatouren på 14 måneder.

Pipekonsert

Men McIlroy traff ikke med alt søndag. Da han hold takketalen sin etter å ha sikret seieren skulle han takke de fremmøtte på Royal Liverpool, eller Hoylake som det pleier å omtales som, klarte han å få en liten pipekonsert.

– Til fansen: tusener på tusener har møtt opp denne uken. Jeg vil bare si tusen takk. Støtten har vært fantastisk hele uken, og selv om jeg er Manchester United-fan, rakk McIlroy å si, og pipekonserten kom umiddelbart.

25-åringen måtte ta en liten pause før han fikk takket ferdig.

– Jeg fikk likevel fantastisk støtte, så tusen takk, sa McIlroy og høstet applus mens folk smilte muntert på tribunen.

Hør pipekonserten i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat)

Faren cashet inn etter veddemål

Faren til McIlroy og tre kompiser tjente 2,1 million kroner på et veddemål etter triumfen. For ti år siden satset de penger på at sønnen skulle vinne turneringen før han fylte 26 år.

McIlroy bekreftet veddemålet etter å ha sikret seieren, og regner med de fire kan kose seg med over 500 000 kroner hver.

– Jeg tror det. Jeg tror ikke det er det viktigste for pappa lenger, men kompisene han satte det med tror jeg er veldig fornøyd med det, gliser McIlroy.

(©NTB)