Kristoff fikk Jack Bauer til å gråte

Ble hentet igjen få meter før mål. – En bitter, bitter skuffelse, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff var overlykkelig etter sin andre etappeseier i årets Tour de France, og gikk rundt og smilte i målområdet i Nimes.

Se og nyt etappeseieren i videovinduet øverst!

SKUFFELSE: Jack Bauer brøt sammen etter målgang. FOTO: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
SKUFFELSE: Jack Bauer brøt sammen etter målgang. FOTO: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

En som ikke gliste like mye var Jack Bauer. Garmin-Sharp-rytteren - med samme navn som rollefiguren fra serien 24 - var nemlig en del av dagens tomannsbrudd som nesten holdt unna til mål.

Bauer var bokstavelig talt bare noen få meter fra å ta sin største seier i karrieren.

Til slutt ble han nummer ti.

– En bitter, bitter skuffelse

Etter målgang brøt 29-åringen sammen og var helt oppløst i tårer. Flere lagkamerater sto rundt karen fra New Zealand, men han var utrøstelig.

– Jeg føler en bitter, bitter skuffelse nå. Det har vært en barndomsdrøm å vinne en Tour de France-etappe. En hjelperytter som meg jobber som regel for andre, sier han ifølge Sky Sports.

Bauer og sveitsiske Martin Elminger leder med 13 sekunder da det gjensto 1 kilometer. Med vel 400 meter igjen forsøkte Bauer et solorykk.

Lenge så det ikke ut til at feltet ville hente ham igjen, men dessverre for Bauer ble det med håpet.

– Det er en drøm å vinne en Tour-etappe for alle sykkelryttere, og spesielt for en «Kiwi» som meg. Det er ikke mange av oss som får sjansen til å kjøre Tour de France, sier en nedslått Bauer, ifølge ESPN.

– Jeg ga virkelig alt. Og som du kunne se av sammenbruddet jeg fikk etter målgang, så var jeg veldig skuffet over at jeg ikke vant, sier Bauer.

Kristoff var lettet

Og fortsetter:

– Vi skjønte at vi kunne ta seieren mot slutten. Jeg lot som om jeg var sliten, men jeg hadde mer krefter igjen. Jeg ventet til det var 400 meter igjen. Da gikk jeg. Jeg trodde jeg hadde seieren i boks, men da det var 50 meter igjen skjønte jeg at jeg ikke hadde ingenting.

Kristoff var på sin side en svært lettet mann over at Bauer til slutt ble hentet inn.

– Det var veldig nære. Bruddet var sterkt og lå godt foran i den siste rundkjøringen. Det var vanskelig å hente de inn. Vi var heldige som klarte det, sa Kristoff.