Knudtzon stod på beina - fikk skryt

– Det er kontakt, så hvis jeg faller så er det ikke filming, sa LSK-spilleren etter kampslutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking-Lillestrøm 0-0

Lillestrøm fikk med seg ett poeng fra borteoppgjøret mot Viking, men det kunne vært tre dersom de hadde fått straffespark i sluttminuttene.

I en duell der Erling Knudtzon fikk vippet ballen forbi Viking-keeper Arild Østbø valgte han dog allikevel å stå på beina, selv om det var kontakt mellom de to. Dermed fikk han ikke straffespark.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

– Først tror jeg det er offside, så jeg stopper opp litt. Da rekker han å komme ut. Han treffer meg, men det er såpass lite at... Ja...

– Er det ikke vanlig å gå ned der?

– Det er forskjellen på tre og ett poeng. Det er kontakt, så hvis jeg faller så er det ikke filming. Det er kontakt, var alt LSK-spilleren kunne si til TV 2 umiddelbart etter kampslutt.

TV 2s kommentatorpar gav lynvingen umiddelbart skryt for å holde seg på beina. 

– Det hadde gått an å falle. Det er prisverdig at han ikke prøver på det, sa ekspertkommentator Drillo.

– På en dag der det har blitt filmet til seg straffe andre steder i kongeriket, så sender vi en verbal bukett til Erling Knudtzon, som holder seg på beina, sa kommentator Asbjørn Myhre.

Kippe-skade 1. omgangs mest ekstraordinære
Etter et snaut kvarter oppstod en utrolig situasjon på Viking Stadion. Frode Kippe så ut til å kontrollere en enkel ball, men mistet kontrollen, tok en piruett rundt seg selv og måtte deretter ut i full strekk for å takle ballen bort fra to Viking-spillere.

I UVANT POSISJON: Bjørn Helge Riise spilte høyreback for Lillestrøm i Stavanger. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
I UVANT POSISJON: Bjørn Helge Riise spilte høyreback for Lillestrøm i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Det skulle nok LSK-stopperen ønske at han ikke gjorde, ettersom han tydelig strakk noe i muskelen bak på leggen. Dermed måtte han ut med skade, og ble erstattet av Erik Mjelde.

Selve omgangen - som endte 0-0 - var preget av varmen i Stavanger, og TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst var spesielt skuffet over hjemmelagets prestasjoner.

– Det er utrolig daft og tamt. Jeg skal ikke si fantasiløst, men det er ikke noe bevegelse som utløser en pasning, sa den tidligere Tippeliga-spissen fra sin posisjon i studio i FotballXtra.

Nære enorm tabbe av Viking-keeper
Det første kvarteret etter hvilen lignet veldig på det som skjedde før pause, men da en drøy time var spilt var det nære ved at Viking-keeper Arild Østbø gjorde det helt store.

I en helt upresset situasjon brukte han altfor lang tid, og skjøt til slutt ballen rett i LSKs Palmi Rafn Palmason. Heldigvis for de mørkeblås burvokter gikk ballen deretter utenfor mål.

– Det hadde vært en keepertabbe av de helt sjeldne, sa TV 2s ekspertkommentator Drillo.

Rundt ti minutter senere var Østbø betraktelig mer patent, da Erling Knudtzon dro seg innover i banen og avsluttet med venstrefoten. Denne gangen slo Viking-keeperen ballen over takket være en god redning.

Store LSK-sjanser
Noen minutter senere måtte han igjen i aksjon, da offsidefellen til vertene glapp fullstendig. LSK-innbytter Erik Mjelde var plutselig helt alene, men brukte noe lang tid og ble løpt opp av en Viking-forsvarer.

Dermed fikk Mjelde aldri helt ladet skuddfoten i avslutningsøyeblikket, og Østbø hadde få problemer med å avverge.

Knudzton holdt seg på beina - fikk skryt
Snaut ti minutter før slutt var Viking-målvakten nok en gang ute fra streken for å avverge, da Erling Knudtzon igjen var på vei gjennom. LSK-angriperen fikk vippet ballen forbi Østbø, og i en situasjon der mange andre nok ville valgt å kaste seg så bestemte Knudtzon seg for å stå på beina.

Han klarte ikke å sette ballen i mål etter å ha passert keeper, men i en fotballhverdag der flere og flere velger å kaste seg i slike situasjoner fikk altså den lynraske vingen skryt av TV 2s kommentatorer.

– Det hadde gått an å falle. Det er prisverdig at han ikke prøver på det, sa altså ekspertkommentator Drillo.

– På en dag der det har blitt filmet til seg straffe andre steder i kongeriket, så sender vi en verbal bukett til Erling Knudtzon, som holder seg på beina, var kommentator Asbjørn Myhres beskrivelse av situasjonen.

I og med at LSK-angriperen stod på beina, så ble det heller ikke dømt straffespark, og kampen endte 0-0.

Riktig av dommeren? Ja eller nei? Ta diskusjonen!